NOOAn kalaleipä Auran majoneesilla

1-2:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 40 min

Ravintola NOOAn kalaleipä toimii tuhtina illallisena yhdelle tai sopivana välipalana kahdelle. NOOAn Simo Hallikainen ja Sebastian Koski käyttivät herkullisen remoulade-kastikkeen pohjana Auran perinteistä majoneesia!

Remoulade kastike

100 g Auran perinteinen majoneesia
½ kpl punasipuli kuutioina
1 kpl suolakurkku kuutioina
1 rkl kapriksia
1 rkl Auran dijon-sinappia
1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
hyppysellinen suolaa

200 g paistettua Kalaliike S. Wallinin nieriäfileetä
50 g voita
2 viipaletta Leipomo Mannan juureen leivottua maalaisleipää
40 g pikkelöityä kurkkua
40 g kirsikkatomaattia
tuoreita salaatteja

Aloita kastikkeen valmistus hienontamalla punasipuli, suolakurkku sekä persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa maun mukaan.

Leikkaa nieriäfilee 3 osaan ja paista nahkapuoli alaspäin kuumalla paistinpannulla tilkassa öljyä. Kun kalapalojen reunat alkavat kypsyä lisää 50 g voita pannuun ja tiputa lämpötila puoleen. Jatka kypsentämistä, kunnes kalat ovat kypsiä. Siirrä kalat pannulta syrjään odottamaan annoksen kokoamista.

Paahda leipäsiivuja kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Aloita annoksen kokoaminen lautaselle. Laita leivät pohjalle, sitten salaatti ja kasvikset. Nostele sen jälkeen kalapalat kasvisten päälle ja viimeistele annos reilulla määrällä remoulade-kastiketta.

Katso muut Auralle tehdyt reseptit

Lisätietoja