Härkäpapukiusaus

 

4-6:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 2 h

Kasvisruuan määrää lisätään Arkean toimesta  Turun kaupungin koulujen keittiöissä koko ajan. Lihan määrää vähennettäessä ei silti missään tapauksessa tinkitä mausta tai ravintoarvoista. Kasvisruuat rakennetaan vastaamaan tarkkoja ravinnontarpeita ja maistumaan niin sekasyöjille kuin vegaaneillekin.

100 g härkäpapurouhetta
1 dl vettä
1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
40 g purjosipulia suikaleina (n. 6 cm pala)
2 tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
1 tl Provencen tai Välimeren yrttisekoitusta
4 dl ruokakermaa tai kaurakermaa

Turvota papurouhetta vedessä noin 5 min. Laita uunivuokaan peruna-sipuliseos, turvonnut härkäpapurouhe sekä mausteet ja sekoita varovasti. Kaada kerma seoksen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

Katso muut Arkean reseptit

Lisätietoja