Carpaccio Mestaripalvin karitsasta

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)

Legendaarisen Eero Mäkelän ideasta Mamin keittiössä jalostettu karitsacarpaccio on todella helppo alkuruoka, jonka valmistamiseen menee vain hetki. Mestaripalvin karitsan ulkofilee ei tarvitse kypsennystä vaan toimii täydellisesti ohuina siivuina muutamien yksinkertaisten lisukkeiden kanssa.

400 g karitsan ulkofileetä Mestaripalvista
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl kaprista
n. 50g parmesaaniraastetta
worchestershire-kastikkeella maustettua majoneesia
Mimiksen yrttejä
lehtikaalisipsejä

Puhdista filee kalvoista. Rullaa liha kelmuun pötköksi. Laita pötkö hetkeksi pakastimeen, sillä kohmettunutta lihaa on helpompi leikata. Leikkaa liha veitsellä tai leikkelekoneella ohuiksi viipaleiksi lautaselle. Jos lihat jäävät liian paksuiksi, voit painella niitä leivinpaperin välissä ohuemmiksi, vaikka kattilaa apuna käyttäen. Kun lihat ovat lautasella kauniisti aseteltuina, ripottele pinnalle sormisuolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele lihojen päälle vielä kaprikset ja pursota worchester-majoneesi kauniiksi raidoiksi pinnalle. Viimeistele annos parmesaaniraasteella, yrteillä ja lehtikaalisipseillä.

Katso kaikki Turun Mestaripalvin reseptit:

Lisätietoja