Göranin Krouvi Silli
16:sta
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 45 min + 2-3 päivää maustuminen
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)
Ravintola Göranin krouvi silli on todellisen sillinystävän herkku. Suomen Sillikonttorin kevyesti suolatut sillifileet maustetaan erillisellä mausteliemellä ja tarjoillaan simppelien kasvisten kanssa ja ruskistetun voin kanssa.
8 kpl Suomen Sillikonttorin kevyesti suolattua sillifileetä
Mausteliemi
3 dl väkiviinaetikka
2 dl sokeria
4,5 dl vettä
½ dl Koskenkorvaa
3 rkl tillinsiemeniä
1 nippu tilliä
10 kpl maustepippuria
10 kpl neilikka kokonainen
5 kpl laakerinlehteä
1 tl kuivattuja chilihiutaleita
Tarjoiluun
1kpl punasipuli
10 cm pala purjoa
½ pieni kukkakaali
4-6 keitettyä kananmunaa
Pikkelöityjä sinapinsiemeniä
200 g voita
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä, siivilöi. Laita sillifileet kylmään liemeen ja anna maustua viileässä 2-4 päivää. Ota silli liemestä ja leikkaa se haarukkapaloiksi, ota lientä talteen viimeistelyä varten.
Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi, pienennä kukkakaali ja murskaa kananmuna. Laita kukkakaalit kulhoon ja mausta talteen otetulla silliliemellä hetki. Laita voi kattilaan ja lämmitä kunnes voi on ruskistunut ja tuoksuu pähkinäiseltä. Voit lämpömittarilla tarkistaa, että voin lämpötila on 160-astetta.
Laita sillipalat tarjoiluastian pohjalle niin että fileen muoto säilyy. Nostele päälle punasipulia, purjoa, kukkakaalia ja kananmunaa. Sekoita pikkelöidyt sinapinsiemenet ruskistettuun voihin ja lusikoi päälle.
Katso myös muut Suomen Sillikonttorille tehdyt reseptit:
- Sillilaatikko Sillikonttorin Matjessillistä
- Sitruunasilli Sillikonttorin matjessillifileestä
- Matjessillitartar Sillikonttorin sillifileestä
- Sillikonttorin silliä ja perunakakkua
Lisätietoja
- Raaka-aine: Suomen Sillikonttori
- Resepti: Mikko Leminen / Ravintola Göran