Kuttucheddar risotto

 

4:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 1h 20min

Ravintola Ludun keittiömestari Matias Nurminen antoi Kolatun Juustolan Kuttucheddar Waldemarista reseptivinkin herkulliseen risottoon.

Punajuurihilloke
250 g punajuurta
50 g keltasipulia
100 g hillosokeria
½ dl valkoviiniä
1 rkl etikkaa
½ rkl hienonnettua timjamia
suolaa

Paahdetut siemenet
kurpitsansiemeniä
auringonkukansiemeniä
pellavansiemeniä

Risotto
100 g hienonnettua keltasipulia
500 g risottoriisiä
5 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
3dl maitoa
2dl kermaa
voita
300 g raastettua Kolatun Kuttucheddar Waldemaria
raastettua parmesaania
2 rkl sitruunamehua

Kolatun Kuttucheddar Waldemaria
tuoretta kirveliä

Kuori ja raasta punajuuret. Hienonna keltasipuli sekä timjami. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes punajuuret ovat kypsiä, noin tunti. Mausta lopuksi pienellä määrällä suolaa ja jäähdytä.

Paahda siemeniä kuivalla pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Kuullota sipuli ja riisit pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää seuraavaksi joukkoon valkoviini ja keitä pieni hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi. Kypsennä riisi puolikypsäksi, jonka jälkeen lisää sekoitetut maito ja kerma pienissä erissä. Kypsennä risotto lähes kypsäksi oman makusi mukaan. Lopuksi lisää joukkoon pieni määrä voita, raastettu Kolatun Kuttucheddar Waldemar, raastettua parmesaania ja sitruunamehua. Sekoita kunnes juustot sulavat, mutta älä enää kuumenna etteivät juustot heroitu.

Aseta valmis risotto lautaselle. Murenna risoton päälle vielä paloja Kolatun Kuttucheddaria. Lisää hilloketta annokseen muutamaan eri kohtaan. Tämän jälkeen ripottele annoksen päälle paahdettuja siemeniä ja viimeistele annos tuoreilla kirvelin nupuilla.

Katso muut Kolatun Juustolalle tehdyt reseptit

Lisätietoja