Paistettua Wallinin kuhaa, mustajuurta ja rapukastiketta
2:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 2h + 24 tuntia marinointia
Ravintola NOOAn kuha-annos syntyy Kalaliike S. Wallinin rapuliemestä sekä kuhafileestä. Pikkelöityjä tomaatteja valmistuu reseptillä yli kahden annoksen tarpeen, mutta voit käyttää ne myöhemmin lisukkeena jollekin toiselle ruualle.
Pikkelöidyt vihreät tomaatit
200 g raakaa kotimaista tomaattia
1 dl vettä
4 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
Rapukastike
2 dl Kalaliike S. Wallinin rapulientä
100 g voita
1 dl kermaa
Mustajuuri-pyree
200 g mustajuurta kuorittuna
100 g kermaa
suolaa
Paistettua mustajuurta
200 g mustajuurta kuorittuna
suolaa
50 g voita
Haudutettu purjo
1 kpl purjon valkoinen osa
200 g voita
suolaa
200 g Kalaliike S. Wallinin kuhafileetä
Valmista pikkeliliemi sekoittaen etikka, sokeri sekä vesi. Leikkaa tomaateista lohkoja ja kaada liemi tomaattien päälle. Anna maustua vuorokausi.
Laita kaikki rapukastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä syrjään liedeltä ja vaahdota voimakkaasti sauvasekoittimella. Tarvittaessa lisää suolaa.
Laita mustajuuret heti kuorimisen jälkeen astiaan, jossa on reilusti kylmää vettä sekä muutama sitruunaviipale. Näin estät mustajuuria tummumasta. Ota puolet kuorituista mustajuurista ja pilko 1–2 sentin paloiksi. Keitä mustajuuria kermassa kypsiksi. Soseuta hienoksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla maun mukaan.
Paloittele mustajuuret 10 sentin paloiksi ja keitä suolatussa vedessä 7 minuuttia. Mustajuuret saavat jäädä hieman napakoiksi. Valuta vesi pois ja paista reilussa voissa pannulla kauniin ruskeiksi.
Leikkaa purjosta 3 cm kokoisia paloja ja pese palat juoksevan veden alla. Lisää voi ja purjot kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarvittaessa mausta suolalla.
Leikkaa kuhafilee kahteen osaan. Paista kuhapaloja reilussa voissa kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin. Kun kuhat ovat kypsyneet, siirrä kuhat pannulta syrjään odottamaan annoksen kokoamista.
Aloita mustajuuripyreestä, sen jälkeen purjot ja tomaattilohkot. Sitten paistetut mustajuuret. Sen jälkeen asettele kuhapalat kauniisti mustajuurien päälle ja viimeistele annos vaahdotetulla rapukastikkeella.
Katso muut Kalaliike S. Wallinille tehdyt reseptit
- Suolattua Wallinin kuhaa, kermaviiliä ja vesikrassia
- Gunnarin haukipyörykät ja beurre blanc -kastike
- Wallinin kuhaa voi-confit kypsytettynä
- Mamin Kalapuikot
Lisätietoja
- Raaka-aine: Kalaliike S. Wallin
- Reseptin tekijä: Sebastian Koski & Simo Hallikainen / Ravintola NOOA