Citronsill av matjessillfilé från Sillikonttori
4 portioner
Svårighetsgrad: medelsvår
Tillredningstid: 1 h 15 min.
(glutenfri, innehåller inte soja, nötter eller ägg)
Av matjessillfiléer från Suomen Sillikonttori gör du en läcker huvudrätt enligt recept av Mikko Leminen, köksmästare på restaurang Göran. Sillen som fått sjuda i citrongrädde är en mjuk läckerhet som smakar allra bäst serverad med potatis och öl.
4 st. matjessillfiléer från Suomen Sillikonttori
0,4 l fiskbuljong
0,4 l grädde
2 citroner
2 lökar
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
100 g spenat
4 portioner kokt potatis
Låt sillfiléerna ligga i kallt vatten i en timme. Reducera fiskbuljongen, saften från de två citronerna och grädden till hälften, ta kastrullen från spisen och riv ner skalet från citronerna. Låt citrongrädden stå och få smak i 30 minuter. Skär lökarna i ringar och sautera dem. Låt sillfiléerna rinna av, lägg dem i en ugnsform och täck med lök, spenat och citrongrädde. Grädda i ugn i 220 grader i 10 minuter. Servera med nykokt potatis och kall öl.
Se också andra recept från Suomen Sillikonttori:
- Sillåda med matjessill från Sillikonttori
- Matjessilltartar av sillfilé från Sillikonttori
- Potatiskaka med sill från Sillikonttori
- Görans grova sill
Mer information
- Råvara: Suomen Sillikonttori
- Recept: Mikko Leminen / Restaurang Göran