Färsk glass av Roberts Berrie-havtorn

 

2 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 10 minuter + 2–3 timmar frysning
(vegansk, laktos-, mjölk- och glutenfri, innehåller inte soja, citrusfrukter, ägg, fisk eller skaldjur)

Roberts Berrie-produkterna är goda som de är och de ger dig tillräckligt med bär för att täcka hela dagens behov. Men visst går det att ta fram läckra recept av dem också! Marjaana Pohjola på restaurang Kuori gjorde smaklig färsk glass, som inte hettas upp i något skede, av Berrie-havtorn.

2 medelstora bananer
3 dl Roberts Berrie-havtorn
fröna från ½ vaniljstång
en nypa salt
2 msk agavesirap
1 ½ dl cashewnötter
2 msk kokosgrädde

Kör alla ingredienser till en jämn smet i en blender. Gör glass av smeten i en glassmaskin. Du kan också frysa glassen i frysen. Rör i så fall om varje halvtimme tills smeten har stelnat.

Se andra recept som tagits fram för Robers Berrie

Mer information

  • Råvara: Roberts Berrie
  • Receptet har tagits fram av: Marjaana Pohjola / restaurang Kuori