Havrevåfflor med Berrie
3–4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 40 minuter
Familjen Thompson njuter av läckra våfflor. Du kan göra en hälsosammare version genom att byta vetemjölet mot havremjöl och den traditionell sylten mot Roberts Berrie. Och om du vill ha det lite lyxigare är vispgrädde smaksatt med mascarponeost ett perfekt tillbehör.
3 ½ dl havremjöl eller malda havregryn
2 tsk bakpulver
en nypa salt
3 dl havredryck
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 msk honung
2 msk smält smör
1 dl grädde
50 g mascarponeost
socker eller honung
2 bägare Roberts Berrie
Rör samman alla ingredienser till våfflorna och stek dem gyllenbruna i ett våffeljärn. Vispa grädden och tillsätt mascarponeosten. Söta med socker eller honung. Servera våfflorna med mascarponegrädden och Roberts Berrie.
Se andra recept som tagits fram för Robers Berrie
Mer information
- Råvara: Roberts Berrie
- Receptet har tagits fram av: Familjen Thompson