Essi Rantasen arki on terveellistä ja viikonloppuna herkutellaan

 

Turkulainen Essi Rantanen innostui Eat my Turkuun mukaan lähtemisestä välittömästi, sillä ruoka on kulkenut monipuolisesti mukana lapsuudesta asti. Graafisena suunnittelijana työskentelevä Essi arvelee oman kokkausintonsa taustalla olevan perheen parissa löydetty uteliaisuus ruokaa kohtaan sekä erilaiset ruoka-aiheiset TV-ohjelmat. Essi on nuoresta asti päässyt maistelemaan erilaisia ruokia sekä kotona että ravintoloissa, joten ennakkoluuloja ei ole.

”Teen tosi paljon itse ruokaa. Arkisin tykkään tehdä salaatteja ja syödä terveellisesti, kun taas viikonloppuisin valmistan usein jotain spessumpaa, missä on kunnolla voita ja kermaa” kertoo Rantanen.

Iso osa ruuanlaiton iloa on toisille kokkaaminen. Essin tapauksessa se tarkoittaa poikaystävää, sekä välillä perhettä ja ystäviä. Erityisesti Essin salaatit ja pastat ovat saaneet kovasti kehuja tutuilta.

”Poikaystäväni on loistava apukokki ja syö toki mielellään laittamaani ruokaa”, nauraa Essi.

Eat my Turkua varten Essi pääsi kehittämään reseptejä Leipomo Rostenin tuotteista. Siemennäkkärit olivat olleet maistelussa ennenkin, mutta valikoiman laajuus tuli pienenä yllätyksenä. Rostenilta toimitettu tuotepaketti sisälsi kaikki valikoimassa olevat maut, joten jatkossa jokainen Rostenin siemennäkkäri on Essille tuttu.

”Pidän erityisesti kaurasta valmistetusta siemennäkkäristä, sillä syön nykyään enemmän kauraa kuin vehnää. Siemennäkkäreiden rapeat siemenet antavat mukavan suutuntuman”, kertoo Rantanen.

Leipomo Rostenilla ollaan nostamassa myös legendaarisia pumppernikkeleitä uuteen kukoistukseen. Essille pumppernikkelit nostivat vahvoja muistikuvia lapsuudesta. Erityiskiitosta sai myös pumppernikkelien söpö ulkonäkö, joka pääsi todella oikeuksiinsa Rantasen valmistamassa valkosuklaisessa pumppernikkeli rocky roadissa.

Tarkista Essin Rostenille valmistamat reseptit

​Lue lisää Leipomo Rostenista