Roberts Berrie tarjoaa päivän marjat helposti tasalaatuisina ympäri vuoden

 

Turkulainen 108-vuotias Roberts jalostaa pohjoisista marjoista järkiruokaa, jonka terveysvaikutukset ovat kiistämättömät.

Alun perin virvoitusjuoma-aromien valmistamisesta aloittanut Roberts laajensi ensin leipomoille suunnattuihin hilloihin ja aromeihin ja sitä kautta maahantuontiin, vain päätyäkseen lopulta takaisin oman tuotannon pariin. Kymmenkunta vuotta sitten päätettiin panostaa ennen kaikkea terveellisiin kotimaisiin marjoihin ja niiden talon sisäiseen jalostustoimintaan.

”Innovatiiviset marjatuotteet ovat se meidän juttu”, sanoo toimitusjohtaja Mikko Roberts ja jatkaa: ”Suomalaiset marjat ja sienet myydään usein jalostamattomina eteenpäin maailmanmarkkinoille, jolloin ne jalostetaan jossain muualla, eikä tuo työ jää Suomeen. Tarkoituksenamme on käyttää laadukkaita ja puhtaita pohjoisen raaka-aineita ja kehittää niistä herkullisia lopputuotteita.”

Pitkän tuotekehityksen tuloksena Roberts toi markkinoille Berrie-tuotesarjan, jonka tavoitteena on tasapainottaa mahdollisimman hyvä maku marjojen terveysvaikutusten kanssa. Mukana on mahdollisimman paljon kokonaisia marjoja kuorien ja siementen kanssa, jolloin marjojen terveelliset kuidut, siemenöljyt ja polyfenolit ja niistä erityisesti antosyanit säilyvät mukana tuotteessa.

”Esimerkiksi yhden desin mustikka Berrie-pikarissa on keskimäärin 139 kokonaista mustikkaa, jotka on muutettu juotavaan muotoon”, kertoo Roberts.

Suomalaista superfoodia eli järkiruokaa

Tutkimuksia marjojen terveellisyydestä on liikkeellä paljon ja Robertsilla pidetäänkin tarkkaa kirjaa marjoihin liittyvistä tiedoista.

”Meillä on tiimissä mukana marjojen terveysvaikutuksista väitellyt henkilö päivittämässä meidän tietopankkia koko ajan ja lisäksi teemme yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa, jotka edistävät luonnontuotteiden talteenottoa, jatkojalostusta ja käyttöä”, kertoo Mikko Roberts.

Berrie-sarjan lähtökohtana onkin marjojen tutkittu terveellisyys. Tyhjiä väitteitä ei tarvitse keksiä sillä terveellisyys on useita kertoja tieteellisesti todistettu ja riittää kun kerrotaan että Berrie sisältää kokonaisia marjoja kuorineen ja siemenineen. Virallisten ravintosuositusten mukaan marjoja kannattaisi nauttia jopa mieluummin kuin hedelmiä.

Marjojen nauttiminen mahdolliseksi sesonkien ulkopuolellakin

Täysin kierrätettävä Berrie-purkki on helppo kuljettaa mukana ja se säilyy huoneenlämmössä kahdeksan kuukautta. Terveellisiä ja herkullisia marjoja pääsee siis nauttimaan ympäri vuoden. Erityisesti Robertsilla on panostettu pohjoisen villimarjoihin eli mustikkaan, puolukkaan ja lakkaan, sekä tyrniin. Suomen lyhyt, mutta valoisa kasvukausi antaa marjoille voimakkaan ja ainutlaatuisen maun, joka Robertsilla halutaan säilöä ympäri vuoden käytettäväksi.

Robertsin Berrie-tuotteet löytyvät kaupasta hedelmä- ja vihannesosastolta, usein marjojen vierestä.  ”Tarkoituksenamme ei ole myydä pientä välipalaa vaan marjat koko päivän tarpeeseen, jolloin verrokkina toimivat marjaosaston marjat.” valaisee Roberts ja jatkaa: ”Berrien kanssa ei tarvitse miettiä sesonkeja. Olemme halunneet tehdä marjojen nauttimisen mahdollisimman helpoksi missä ja milloin vaan. Yhden desilitran purkin lisäksi olemme juuri lanseeraamassa kolmen litran hanapakkauksen tekemään päivittäisestä käytöstä vieläkin vaivattomampaa.”

Katso kaikki Roberts Berrielle tehdyt reseptit

Lisätietoja