Tyrnipannacotta

 

Tyrnipannacotta

4–6:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30 min + 4 h jäähtyminen

Kolatun Juustola aloitti Ahon jogurttien valmistamisen syksyllä 2018 ja Silja Galaxyn Joonas Maunulan käsissä tyrnijogurtti taipui heti herkulliseksi pannacottaksi. Voit toki tehdä pannacottan myös muista Ahon jogurtin mauista!

4 dl Ahon tyrnijogurttia
2 dl vispikermaa
¾ dl sokeria
1 kpl vaniljatanko
2 kpl liivatelehtiä

Tyrnihilloke
2 dl tyrnimarjoja
1 ½ dl hillosokeria

paahdettuja pähkinöitä

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Laita kerma, sokeri ja halkaistut vaniljatangot kattilaan, kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää jogurtti. Ota noin 0,5 dl massaa ja lisää siihen liivatteet, lämmitä kattilassa, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada liivatemassa takaisin muun massan sekaan ja sekoita hyvin. Poista vaniljatangot, kaada annos vuokiin ja anna seistä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Kiehauta tyrnimarjat ja lisää hillosokeri, keitä muutama minuutti jotta sokeri sulaa. Anna hillokkeen jäähtyä ja tarjoille pannacotan päällä. Viimeistele paahdetuilla ja rouhituilla pähkinöillä.

Katso muut Kolatun Juustolalle tehdyt reseptit

Lisätietoja