Auran burgerkastikkeet ja hampurilaiskulttuuri Suomessa nivoutuvat yhteen

 

Kun kymmenien vuosien historialla varustetut Jalostaja ja Lunden yhdistyivät vuonna 2002, sai samoihin aikoihin alkunsa suomalaisten burgerkastikkeiden kärkeen tulevaisuudessa nouseva Aura-merkki.

Lihakauppatoiminnasta 50-luvulla startannut Lunden hankki 30-luvulla puutarhatuotteiden jalostamisesta aloittaneen Jalostajan brändin. Samaan aikaan Jalostajan aiemmin valmistamaa Turun Sinappia oltiin juuri siirtämässä Ruotsiin. Näin ollen Lundenilla päätettiin tarttua härkää sarvista ja jatkaa sinapin valmistamista Suomen Turussa uskollisten asiakkaiden valitseman Aura-brändin alla. Alun perin Auran piti keskittyä yksinomaan sinappiin, mutta muutaman vuoden sisällä Lundenilla huomattiin markkinoilla majoneesien mentävä rako. Kun tuotantotilat majoneesiin löytyivät valmiina talon tuoretuotteiden puolelta ja pullotus onnistui jo sinapin kanssa, lanseerattiin vuonna 2010 markkinoille Auran kurkkumajoneesi ja paprikamajoneesi.

Sittemmin tuotannossa olevien majoneesien määrä on kasvanut huomattavasti ja makumaailmaa on laajennettu kattamaan pitkälle toistakymmentä erilaista vaihtoehtoa. Viimeisimpänä Aura toi markkinoille vielä burgerkastikkeiden sarjan, jonka tuotteet ovat uusimpien trendien mukaan myös vegaanisia.

“Tiesimme burgerkulttuurin olevan kovassa nousussa ja mietimme samalla Auran tuotteille uusia suuntia. Sitä kautta päädyimme kehittämään Auran burgerkastikkeet ja niihin olennaisesti liittyvän Bööga.fi-sivuston”, kertoo isoisänsä jalanjäljissä firmaa myyntijohtajan pallilta luotsaava Jaakko Lunden.

Kuuma burgerkesä 2018

Kesä 2018 oli viimeinen läpimurto suomalaisille burgereiden maailmaan. Kovatasoisia ravintolaburgereita on tarjolla ympäri Suomen ja pihvejä käristyi lähes jokaisen grillaamisesta  vähänkään kiinnostuneen ruokapöytään. Aiemmin rasvaisen pikaruoan maineessa ollut burger muuttui kertaheitolla salonkikelpoiseksi ja syykin oli selvä.

“Burger ei ole pelkkä pihvi ja sämpylä vaan burger on uskomattoman laaja käsite. Ja vaikka se on aiemmin mielletty rasvaiseksi ja epäterveelliseksi, se ei pidä paikkaansa. Kun käytössä on hyvät raaka-aineet, ei burgerissa ole mitään epäterveellistä. Burgerien kanssa mahdollisuuksia on loputtomasti”, valaisee Jaakko Lunden.

Purilaisten väliin löytää tiensä nykyään mitä erilaisimmat täytteet kalasta, kanasta ja possusta erilaisiin kasvisvaihtoehtoihin. Se perinteisin on kuitenkin edelleen laadukas jauhettu naudanlihapihvi. Ja kaikkiin näihin vaihtoehtoihin löytyy toki sopiva kastike Auran valikoimista. Jaakko Lundenin suosikiksi nousee kuitenkin vielä kotimaisempi valinta – nimittäin riistaburger. Suvussa on useampikin metsästäjä, joten peuraa löytyy pakkasesta ympäri vuoden.

”Kotona teen paljon riistapurilaisia, jotka ovat nautaa huomattavasti vähärasvaisempia. Herkutellessa kuitenkin korjaan tuota vähärasvaisuutta pekonilla ja esimerkiksi Auran Sriracha-burgerkastikkeella”, vinkkaa Jaakko.

Tulevaisuudessa Auran burgerkastike-sarja saa toki jatkoa ja uusia tuulia haistellaan Lundenin leirissä koko ajan. Aiemmin grilliruuaksi tai pikaruuaksi kutsuttu ruoka on vuosien mittaan jalostunut street foodiksi, joka on usein kansainvälisempää ja tarkemmin mietittyä kuin perinteinen kotimainen grillisapuska. Street foodin nousukulku on Jaakko Lundenin mielestä vasta alussa ja vauhdissa syöminen tulee jatkossakin olemaan iso osa suomalaista ruokakulttuuria. Ja tuossa trendissä Auralla ollaan vahvasti mukana!

Tarkista Ravintola NOOAn Eat my Turku burger Auran The burgerkastikkeella:

Katso muut Auralle tehdyt reseptit

Lisätietoja