Koskenlaskija-pitaburgeri
8:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30 min
Valion legendaarinen Koskenlaskija® on nyt saatavilla myös cheddarinmakuisina viipaleina jotka sopivat erityisesti burgeriin. Arkean Ravintola Nereidissä burgereita tarjoillaan tasaisin väliajoin ja mukavaa vaihtelua burgeriin saa tekemällä sen pitaleivän väliin.
400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
1 kananmuna
1 dl Valio ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 sipuli
1 rkl Valio Oivariini® rasvaa
200 g Valio Koskenlaskija® cheddar sulatejuustoviipaletta
8 pitaleipää
1 sipuli
100 g suolakurkkua
100 g kurkkua
100 g jääsalaattia
1 nippu tuoretta korianteria hienonnettuna
100 g Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
8 annosta maalaisranskalaisia
Sekoita jauhelihaan mausteet, muna, kerma ja korppujauhot. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista sipuli pannulla Oivariini-rasvassa. Yhdistä seos jauhelihataikinaan. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista ne pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi kuumien pihvien päälle juustosiivut. Halkaise pitaleivät ja kuumenna ne. Täytä leivät pihveillä ja lopuilla täytteillä. Tarjoile maalaisranskalaisten ja Koskenlaskija-salsakastikkeen kanssa.
Katso muut Valiolle tehdyt reseptit
Lisätietoja
- Raaka-aine: Valio
- Reseptin tekijä: Ravintola Nereidi