Pizza Formaggi a la Tavola

 

4–6:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 2h + 30h kohotusta

Silja Galaxyllä pizzakin valmistetaan erityisen huolellisesti. Keittiömestari Joonas Maunulan mukaan paras lopputulos syntyy nostattamalla ensin esitaikinaa yön yli ja lopullista taikinaakin vielä pariin otteeseen. Parhaaseen mahdolliseen pohjaan kelpaa päälle toki vain parhaat mahdolliset raaka-aineet eli Kolatun Juustolan juustot, joita voit lisätä pizzan päälle mielesi mukaan. Silja Galaxyllä mentiin Quatro Formaggin tyyliin eli neljän juuston pizzalla.

Esitaikina
500 g vehnäjauhoja
9 dl vettä
5 g kuivahiivaa

Taikina
esitaikina
500 g vehnäjauhoja
5 g kuivahiivaa
5 dl vettä (26-asteista vettä)
2 rkl suolaa
1 ½ rkl oliiviöljyä

Tomaattisose
laadukasta tomaattimurskaa
suolaa
sokeria

Valma lehmänmaitobrie’tä
Martta lehmänmaitocheddaria
Kolatun Ruska-juustoa
Kuttucheddar Waldemaria
oliiveja
kirsikkatomaatteja
marinoitua paprikaa

viikunahilloa
tuoreita viikunoita
timjamin oksia

Sekoita esitaikinan aineksia yleiskoneessa reilu minuutti. Laita taikina isoon vuokaan, peitä tiiviisti ja anna kohota kylmässä vuorokausi. Sekoita esitaikina, kuivahiiva ja 3 dl vettä yleiskoneella 3–4 minuuttia hitaalla nopeudella. Taikinan kuuluu muistuttaa tavallista leipätaikinaa noin 3 minuutin jälkeen. Lisää suola ja nosta nopeutta. Lisää ½ dl vettä ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa kovalla nopeudella ja lisää viimeiset 1 ½ desilitraa vettä pieninä erinä taikinan joukkoon. Vaivaa taikinaa vielä 15 minuuttia. Anna kohota puoli tuntia. Pyöritä taikinasta 4–6 palloa ja anna kohota viileässä 6–7 tuntia.

Aja tomaattimurska hienoksi blenderissä ja mausta suolalla sekä sokerilla. Painele palloista pyöreitä pohjia, lisää pohjan päälle ensin tomaattimurska sitten paloja juustoista ja lopuksi oliiveja, kirsikkatomaatteja ja marinoitua paprikaa. Paista pizzauunissa tai pizzakivellä 230 asteessa noin 3–4 minuuttia tai kunnes pizza on kypsä ja juustot sulavat. Lisää paistamisen jälkeen pinnalle vielä viikunahilloa, tuoreita viikunoita sekä timjamin oksia ja nauti.

Katso muut Kolatun Juustolalle tehdyt reseptit

Lisätietoja