Vegaaninen porkkalaleipä

 

4:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 2h 30 min + 24h maustumista

Siljan Baltic Princessin keittiötiimi on todennut porkkalan eli porkkanasta valmistetun graavilohen sijaisen toimivaksi vegaanivaihtoehdoksi. Porkkalaa voi käyttää monissa eri yhteyksissä mutta erityisen hyvin se sopii esimerkiksi ruisleivän väliin Auran vegaanisesta kurkkumajoneesista tehdyn coleslaw’n kanssa.

Porkkala
4 pulleaa porkkanaa
1 pkt karkeaa merisuolaa
2 tl nestemäistä savuaromia
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä

Marinoitu kukkakaali
4 isoa kukkakaalinnuppua
2 rkl etikkaa
½ dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl punajuurileintä

Marinoitu punasipuli
1 punasipuli
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
½ dl vettä

Kurkku-coleslaw
200 g raastettua kaalia
100 g raastettua porkkanaa
½ dl Auran Vegaani Kurkkumajoneesia

1 ruisreikäleipä
4 rkl hummusta
4 salaatinlehteä
tilliä

Pese porkkanat huolellisesti. Peitä uunivuoan pohja karkealla merisuolalla. Lado porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla. Kypsennä 190-asteisessa uunissa puolitoista tuntia. Murra suolakuori ja nouki porkkanat varovasti ulos kuoresta. Anna jäähtyä ja kuori tekemällä kuoreen ensin veitsellä pitkittäinen viilto ja kuori sitten pyöritellen. Leikkaa porkkanat pitkittäisiksi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Yhdistä marinadin ainekset ja sekoita porkkanaviipaleisiin. Anna maustua jääkaapissa suljetussa astiassa 1-2 vuorokautta.

Viipaloi kukkakaalinnuput ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla, sekoita liemen ainekset ja aseta kukkakaalit marinoitumaan mieluusti yön yli.

Viipaloi punasipulit, sekoita liemi ja lisää sipulit. Anna marinoitua mielellään yön yli.

Sekoita coleslaw’n raasteet ja majoneesi.

Leikkaa reikäleipä neljään osaan ja paahda. Levitä leiville ensin hummusta, sitten salaattia, coleslaw’ta, porkkalaa ja punasipulia. Koristele marinoidulla kukkakaalilla ja tillillä.

Katso muut Auralle tehdyt reseptit

Lisätiedot