Basilika-cashew-sitruunakastike DeliVerden salaateille

 

6-8:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 15 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Ravintola Kuoren ravintoloitsija Marjaana Pohjola valmistaa helpon salaatinkastikkeen DeliVerden basilikasta ja cashewpähkinöistä, joka toimii erityisesti DeliVerden eri salaattien parina. Salaatti pysyy vegaanisena kun viimeistelet sen oluthiivahiutaleilla, mutta voit käyttää myös parmesaania.

4 dl cashewpähkinää
1 iso nippu DeliVerden basilikaa
2 tl suolaa
3 rkl oluthiivahiutaleita
1 tl agavesiirappia
1 sitruunan mehu puristettuna
1 keskikokoinen salottisipuli
1 kynsi valkosipulia
2–3 cm pala inkivääriä
3 dl vettä
1 rkl sokeria

DeliVerden salaatteja

Liota cashewpähkinöitä yön yli (ei pakollista, mutta pähkinät puhdistuvat ja pehmenevät), huuhtele ja valuta. Aja kaikki ainekset blenderissä sileäksi. Maista ja mausta tarvittaessa ja jätä hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Sekoita kastike Deli Verden salaattien kanssa ja nauti. Voit halutessasi koristella salaatin paahdetuilla pähkinöillä ja oluthiivahiutaleilla tai parmesaanilla.

Katso muut DeliVerdelle tehdyt reseptit:

Lisätietoja

  • Raaka-aine: DeliVerde
  • Reseptin tekijä: Marjaana Pohjola / Ravintola Kuori