Koskenlaskijan kalakeitto

 

10:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 40 min

Valion Koskenlaskijalla maustettu kalakeitto on klassikko. Perinteisen lohen sijaan Arkean Ravintola Nereidissä soppa valmistetaan välillä seitikuutioista ja kruunataan katkaravuilla.

1,2 l vettä
1 kalaliemikuutio             
10 kokonaista maustepippuria
5 laakerinlehteä
6 porkkanaa kuutioina
1,4 kg perunaa kuutioina
100 g piparjuuritahnaa
4 dl Valio ruokakermaa
300 g Valio Koskenlaskija® voimakas laktoositon
1 kg seitikuutioita
350 g katkarapuja
1 nippu kevätsipulia
1 nippu tilliä hienonnettuna

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää kalaliemiaines, pippurit ja laakerinlehdet. Lisää juurekset ja piparjuuri. Keitä kannen alla lähes kypsiksi, noin 15 minuuttia. Lisää ruokakerma. Sulata joukkoon Koskenlaskija. Lisää keittoon kala ja keitä hiljalleen vielä 3 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja hienonnettu kevätsipuli. Kuumenna - älä enää keitä. Viimeistele maku tillillä.

Vinkki:

Tarjoa lisäksi tuoretta ruisleipää ja voita sekä sitruunaviipaleita maustamiseen.

Katso muut Valiolle tehdyt reseptit

Lisätietoja