Linda ja Jason ammentavat maailman mauista ja Jasonin kreikkalaisista sukujuurista

 

Linda Kylkis perheineen on aina inspiroitunut erilaisista ruokakulttuureista. Lindan mies Jason on puoliksi englantilainen ja puoliksi kreikkalainen, joten jo Jasonin sukutausta tuo mukanaan välimeren makuja perheen keittiöön. Jason toimii ravintolapäälikkönä Jokirannan ravintola Neråssa ja Linda opiskelee markkinointiviestintää, lisäksi perheeseen kuuluu 2,5-vuotias Maia-tytär.

Vaikka perheen kokkeina toimivat molemmat Linda ja Jason, on tehtävänjako selvä. Linda valmistaa perinteisiä kotiruokia siinä missä Jason tykkää kokeilla erikoisuuksia. Perinteisesti valmiina ostettujen komponenttien valmistaminen itse kiehtoo Jasonia erityisesti. Niinpä pekonia, pikkeleitä ja hilloja löytyy talosta ilman lähikaupan apua. Viime aikoina suuressa suosiossa ovat olleet pidempää kypsytystä vaativat ruhonosat, joita valmistetaan ajan säästämiseksi painekattilalla.

Jasonin kreikkalaiset sukujuuret ovat vieneet perheen usein Kreikkaan sukuloimaan ja samalla toki syömään hyvin. Kreikassa koko perhe kokoontuu aina yhteisen aterian merkeissä joko ravintolassa tai kotona. Ruoka on jaettavaa ja pöytä aina herkkuja pullollaan, meren antimista erilaisiin salaatteihin ja lihoihin. Käytössä on yksinomaan tuoreita raaka-aineita ja laatu onkin kreikkalaisille suuri ylpeydenaihe. Usein tiedetään jopa kalansaaliin pyytäneen kalastajan nimi, sillä alkuperän tunteminen osoittaa kunnioitusta raaka-ainetta kohtaan.

Kreikkalaisen kulttuurin lisäksi myös Lindan Tokion vierailu loistaa keittiössä ja Japanin puhtaat, tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet toimivat inspiraationa. Japanilaisen keittiön ramenit ja friteeratut ruuat ovat Lindan ja Jasonin bravuureja, siinä missä toisaalta myös thaimaalaiset curryt, amerikkalainen fried chicken ja kotimainen lihapullat ja muusi -yhdistelmä.

Eat my Turkua varten Linda ja Jason pääsivät kokeilemaan Kolatun Juustolan tuotteita. Juustot ovat olennainen osa kreikkalaista ruokakulttuuria, joten useampaa eri juustolajia käyttävät mezet olivat ilmiselvä valinta valmistettavaksi reseptiksi. Entuudestaan tuttu Kolatun valkohomejuusto ei tällä kertaa kuitenkaan päätynyt reseptin raaka-aineeksi vaan mukaan napattiin uudeksi suosikiksi noussut vuohenjuusto, salaattijuusto sekä savujuusto.

Käy tarkistamassa Lindan ja Jasonin Kolatun Juustolan juustoista valmistama resepti:

Lue lisää Kolatun Juustolasta