Lindströmin pihvit Mestaripalvin jauhelihasta á la Famula

 

4-6:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 1h
(soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Taija Vuorinen tunnetaan suvun nuorimpien keskuudessa Famuna ja Famulan Lindströmin pihvit ovat klassikko. Mestaripalvin jauhelihasta syntyvä herkku toimii täydellisesti perunamuhennoksen ja piparjuurikastikkeen kera. Taija neuvoo piparjuurikastikkeen sopivan täydellisesti myös kasvispihveille ja kalalle. Perheen pienimpiä varten pihveihin ei kannata erikseen lisätä suolaa sillä sitä tulee riittämiin jo kurkuista, punajuurista, lihaliemestä ja kapriksista.

Lindströminpihvit

1 dl korppujauhoja
1–2 dl lihalientä
1 keltasipuli
öljyä
1 maustekurkku
2 etikkapunajuurta
1 rkl kapriksia
1 kananmuna
(1–2 rkl piparjuuriraastetta, halutessasi)
400 g Mestaripalvin jauhelihaa
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Piparjuurikastike

1 sipuli
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
2 rkl raastettua piparjuurta
5 dl kasvislientä
2 dl kermaa
1 rkl sinappia
1 rkl etikkaa
valkopippuria
(suolaa)

Perunamuhennos

1 kg jauhoisia perunoita
1 kasvisliemikuutio
vettä
5 dl kuumaa maitoa
2 rkl voita
valkopippuria
(suolaa)

Turvota korppujauhot lihaliemessä. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä. Raasta tai silppua punajuuret ja maustekurkku, myös kapriksia voi hienontaa vähän. Sekoita silputut/raastetut ainekset korppujauhoihin ja lisää jauheliha sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöräytä sekaan mustapippuria myllystä. Paista pihvit pannussa öljyssä tai uunissa öljytyn leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, pihvien koosta riippuen.

Silppua sipuli. Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot, anna ruskistua hieman. Lisää sipuli, piparjuuri ja kasvisliemi voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja kerma. Anna hautua muutama minuutti, mausta etikalla, valkopippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kuori ja keitä perunat lohkoina vedessä, johon on lisätty kasvisliemikuutio. Kaada suurin osa kasvisliemestä pois kypsistä perunoista, mutta jätä hiukan pohjalle. Muhenna perunat kuumaa maitoa pikkuhiljaa lisäten, kuohkeuta muhennos sähkövatkaimella ja mausta lopuksi voinokareella ja ripauksella valkopippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Katso kaikki Turun Mestaripalvin reseptit:

Lisätietoja