Mestaripalvi käsittelee ainoastaan kotimaista lihaa

Vuodesta 1995 toiminut Turun Mestaripalvi käyttää yksinomaan kotimaista lihaa, joka leikataan yrityksen omassa lihanleikkaamossa kokonaisista ruhoista

 

Koiviston suku on toiminut liha-alalla jo reilu 100 vuotta. Vuonna -95 perustettu Turun Mestaripalvi käsittää kaiken lihanleikkuusta omaan makkaratehtaaseen sekä valmistuskeittiöön. Toiminnasta vastaa tällä hetkellä neljä sisarusta: Saija Koivisto hoitaa hallintoa, tuotanto on Timo Koiviston käsissä, Johanna Lundin omin alue on valmistuskeittiö ja Sari Enroth pyörittää markkinointia. Perheyrityksen päivittäisessä toiminnassa jokainen kuitenkin osallistuu siellä missä tarvitaan.

Mestaripalvin asiakkaille sen näkyvin osa on hyvien liikenneyhteyksien päässä oleva, suuren parkkialueen omaava tehtaanmyymälä, joka toimii yrityksen käyntikorttina. Myymälästä löytyy sesongin mukaan suuri osa valmistuksessa olevasta yli 500 tuotteesta. Perinteisiä suosikkeja valmistetuista lihajalosteista ovat Könttäkinkku ja Mestarin nakki, joita on ollut myynnissä alusta asti, sekä paistinmakkara, joka on myös saavuttanut suuren suosion. Kesäsesongin ajaksi valikoimaan on nostettu grillimakkaroiden lisäksi erilaiset raakamakkarat, joita löytyy moneen makuun.

Mestaripalvin toiminnan koko laajuus paljastuu kuitenkin vasta, kun astuu myymälän takaovesta tuotantotiloihin.

”Osa meidän asiakkaista välttämättä ei tiedä, että lihat leikataan heti tuossa seinän takana”, toteaa Timo Koivisto. Saija Koivisto jatkaa: ”Ja Koiviston mamman uunimakkara valmistetaan tuolla valmistuskeittiössä meidän isoäidin reseptillä!”

Tuotteiden laatu, asiakaspalvelu ja kotimaisuus ennen kaikkea

Lihanleikkaamon puolella leikataan niin kotimaista possua, nautaa, karitsaa, hevosta kuin riistaakin. Myös valmistuskeittiössä on valittu selvä linja lähiruoan ja kotiruoan puolesta – voita ja kermaa säästelemättä.

”Me ollaan puhuttu 23 vuotta lähiruuan puolesta ja haluttu aina tehdä herkullista kotiruokaa. Lähiruoka on toki hyvin trendikästä tänä päivänä, mutta meille se on ollut ilmiselvä asia alusta asti. Ollaan aina haluttu käyttää mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita ja menty aina maku edellä!” kertoo Johanna Lund.

Mestaripalvin myymälän asiakaspalvelu on aina ollut huippuluokkaa ja jokainen tiskin takana töitä tekevä tuntee raaka-aineet läpikotaisin ja osaa tarvittaessa vinkata sopivat reseptit niiden valmistamiseen. Toki samalla ammattitaidolla hoidetaan myös ovien taakse piiloutuvaa maailmaa – eli leikkaamon, makkaratehtaan ja keittiön puolta.

”Sekä myymälässä että tuotannossa työskentelevä henkilökunta on vuosien kokemuksella varustettuja ammattilaisia”, toteaa Saija tyytyväisenä.

Matkustelu tuo muutosta

Yksi iso muutos liha-alalla on Mestaripalviinkin tullut kansainvälistymisen myötä.

”Matkustelun kautta asiakkailla on reseptiikkaa takataskussaan paljon laajemmin kuin ennen, niinpä on onni, että omassa leikkaamossa pystymme toteuttamaan toiveita eri ruhonosista ongelmitta”, kertoo Sari Enroth.

”Varsinkin naudanlihan puolella alettu kysellä erikoisempia paloja kuten picanhaa, flank steakia, petite tenderiä ja flat iron steakia”, valaisee Timo Koivisto ja Saija jatkaa: ”Matkustelu on selvästi lisännyt ihmisten tietämystä ja onhan tämä toki trendikäs ala. Ruoka on tällä hetkellä kaikkien huulilla ja siitä sitten vatsassa. Se ei ole enää pelkkää polttoainetta.”

Katso Turun Mestaripalville tehdyt reseptit:

Lisätiedot: