Mifu pizza Bianco
6-8:lle
Vaaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 1h 30min
Pizzassa ei välttämättä tarvitse aina tomaattikastiketta. Tai lihaa. Valion Mifu toimii jauhelihan tilalla oivallisesti ja tomaattikastikkeen voit vaihteeksi korvata Koskenlaskija Ruoka&Dippi -juustolla! Arkean Ravintola Nereidissä pizza maistuu niin kasvissyöjille kuin sekasyöjillekin.
Punasipulihilloke
5–6 (500 g) punasipulia
50 g Valio voita
1 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
2 dl Valio tummaa glögiä tai punaviiniä
Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
50 g Valio voita sulatettuna
5 dl Durumvehnäjauhoja
Täytteet
300 g Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton
200 g Valio Emmental punaleima raastetta
100 g Valio AURA® murua
1 iso sipuli kuutioina
3 kynttä hienonnettua valkosipulia
250 g Valio MiFU® jauhista
rucolaa
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulirenkaat voissa kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, mausteet ja glögi. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut miltei kokonaan. Purkita puhtaisiinlasitölkkeihin ja anna jäähtyä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota hyvin liinan alla. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja levitä juustot pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle sipulit ja Mifu. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia tai kunnes pizza on kypsää. Viimeistele rucolallla ja punasipulilla.
Katso muut Valiolle tehdyt reseptit
- Koskenlaskija-pitaburgeri
- Koskenlaskijan kalakeitto
- Savukinkku-munakoisopastavuoka
- Koskenlaskija-salsakastike
Lisätietoja
- Raaka-aine: Valio
- Reseptin tekijä: Ravintola Nereidi