Mustakaalipesto-voikkarit Perheleipuri Salosen Jussin moniviljaleivästä

 

2-4:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 20 min
(soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Björkmanin perheessä Perheleipuri Salosen Jussin moniviljaleivälle levitettävä pesto valmistetaan oman maan mustakaalista sekä luomu auringonkukansiemenistä ja luomu rypsiöljystä. Voit käyttää reseptiin myös perinteistä lehtikaalia.

Pesto
2–3 lehteä mustakaalia
1 dl raastettua Grana padano juustoa
½ nippu tuoreita yrttejä (esim. basilikaa)
½ dl luomu auringonkukansiemeniä
1-2 dl Myssy-farmin rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa
sitruunan mehua

4 siivua Salosen leipomon Jussin moniviljaleipää
2 tomaattia
auringonkukansiemeniä
yrttejä

Pese mustakaalit ja poista keskiruoto. Revi pieniksi paloiksi ja laita kulhoon juustoraasteen, yrttien ja auringonkukansiementen kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää öljyä, kunnes koostumus on sellainen kuin haluat. Mausta mustapippurilla ja suolalla sekä sitruunamehulla maun mukaan. Paahda leivät ja kuutioi tomaatit. Levitä ensin leiville kunnon kerros pestoa ja sitten kuutioitua tomaattia. Koristele auringonkukansiemenillä ja yrteillä.

Muut Perheleipuri Salosen reseptit:

Lisätietoja