Pannupihvi Perheleipuri Salosen moniviljaleivällä
2:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 45 min
(soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Perheleipuri Salosen viipaloidulle Jussin moniviljaleivälle valmistettu pannupihvi on kuin perinteinen ja kotimainen versio purilaisesta. Sunborn Cateringin keittiömestari Kristian Karnell tarjoilee pannupihvin karamellisoidun sipulin, suolakurkun ja smetanan kera.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2 dl kermaa
1 kananmuna
0,4 dl korppujauhoa
1 tl suolaa
4 kierrosta mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
Karamellisoitu sipuli
2 isoa sipulia
2 rkl voita
2 rkl sokeria
2 siivua Salosen Jussin monivilja -leipää
2 suolakurkkua
4 rkl vispattua smetanaa
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita jauheliha, sipuli ja valkosipuli kulhossa, lisää kerma, kananmuna ja korppujauho. Mausta lopuksi suolalla ja rouhitulla pippurilla ja anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia. Muotoile taikinasta pihvejä, paista pihvit voi-öljy seoksessa kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi, kypsennä pihvit keskilämmöllä kypsiksi.
Viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi ja paista voissa kauniin ruskeiksi. Lisää joukkoon sokeri ja paista vielä hetki. Mausta lopuksi suolalla.
Sivele Salosen leipomon Jussin moniviljaleivän viipaleet öljyllä ja paista 180-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Aseta lämpimän leivän päälle pannupihvi ja karamellisoitu sipuli, viimeistele annos vielä suolakurkulla ja vatkatulla smetanalla. Halutessasi voit vielä ripotella valmiin annoksen päälle sormisuolaa ja tuoretta mustapippuria myllystä. Koristele annos tuoreilla yrteillä.
Muut Perheleipuri Salosen reseptit:
- Perheleipuri Salosen saaristolaisnappeja ja gubbröraa
- Mustakaalipesto-voikkarit Perheleipuri Salosen Jussin moniviljaleivästä
- Makea rypälehilloleipä Perheleipuri Salosen Jussin moniviljaleivästä
- Siikatartar Salosen Saaristolaisnapilla
Lisätietoja
- Raaka-aine: Perheleipuri Salonen
- Reseptin tekijä: Kristien Karnell / Sunborn Catering / Pinella