Ravintola Nereidi tarjoilee laadukasta lounasta ruokaa rakastavien ammattilaisten valmistamana!

 

Arkean ravintola Nereidissä palveluvastaavana toimiva Marta Heinonen on kokannut pienestä asti ja nauttii työstään edelleen täysin siemauksin.

Ensimmäinen kosketus ruuanlaittoon tapahtui jo 3 vuotiaana. Heinosen äiti muistelee edelleen, miten pieni tyttö paistoi kananmunia vanhalla puuhellalla valurautapannussa kipeänä olleelle äidilleen. Marta on tuolla tiellä edelleen.

”Aina olen tehnyt ruokaa ja ala tuntuu edelleen kivalta. Nautin asiakaspalvelusta, enkä voisi kuvitella itseäni missään muissa töissä”, Heinonen kertoo.

Palveluvastaavana Arkean Nereidissä Heinonen pääsee toteuttamaan kaikkia ravintolatyön puolia, olkoon se sitten tilauksia, ruokalistoja, asiakassuhteita tai varsinaista kokkailua. Ja vaikka ruuanlaitosta on vuosien mittaan tullut ammatti, tekee Heinonen edelleen ruokaa alusta loppuun myös kotonaan päivittäin.

”Kun lapset menivät päiväkotiin luin heille erikseen päiväkodin ruokalistaa, niin kiinnostuneita ruuasta he olivat. Ja koska meillä kotona ei ole koskaan tarjottu eineksia, luulivat lapset kalapuikkoja puikoilla syötäväksi kalaksi eli sushiksi”, nauraa Heinonen.

Heinonen laskeekin erityisesti kalasta ja merenelävistä valmistetut ruuat omiksi bravuureikseen, ja niistä myös koko perhe nauttii. Työssä kerättyä ammattitaitoa hyödyntää myös Martan kokkaamisesta nauttiva sisko, joka kyselee vinkkejä tasaisin väliajoin. Tosin kun Marta kertoo helpon reseptin, joka valmistuu viidessä minuutissa, on se siskon mielestä ammattilaisen antama aikataulu johon kotikokilla saattaa vierähtää tunti.

Koskenlaskijasta saa tehtyä mitä vaan!

Heinonen oli osana Arkean Ravintola Nereidin tiimiä valmistamassa reseptejä Eat my Turkua varten. Kaikkien ruokalajien osana toimi Valion Koskenlaskija -juusto, jota Heinonen käyttää myös kotona erittäin aktiivisesti.

”Töissä naureskelevat, että voista ja Koskenlaskijasta minä saan tehtyä vaikka mitä. Sitä löytyy kotonakin aina jääkaapista”, kertoo Heinonen ja jatkaa:

”Koskenlaskija-ruuista perinteinen kalakeitto on oma suosikki, mutta toki Koskenlaskija toimii myös esimerkiksi riistakeitossa tai kasvissosekeitossa. Lisään Koskenlaskijaa usein myös sämpylätaikinaan ja perunamuusiin tuomaan täyteläisyyttä. Korvaan vain osan nesteestä juoksevalla Koskenlaskijalla.”

Nereidin keittiössä Valion tuotteet ovat käytössä päivittäin ja kotimaisuutta sekä lähituotantoa mietitään muutenkin paljon. Lihat ovat aina kotimaisia ja vihannekset tulevat taloon paikalliselta Kimmon Vihannekselta.

Käy tarkistamassa Nereidin tiimin Valion tuotteista valmistamat reseptit:

Lue lisää Valiosta: