Rostenin siemenlastut mustakaalipestolla ja punajuurihummuksella

 

4-6:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 1h
Vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

Rostenin siemenlastut ovat mukavaa naposteltavaa sellaisenaankin, mutta Ravintola Kuoren keittiömestari Marjaana Pohjola suosittelee lastujen seuraksi kahta erilaista herkullista dippiä - mustakaalipestoa ja punajuurihummusta. Voit käyttää dippailuun omaa lempimakuasi Rostenin valikoimasta!

Punajuurihummus

2 pientä kypsää punajuurta
300 g liotettuja ja keitettyjä kikherneitä (voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä)
½ sitruunamehua
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljy
½ dl vettä
3 rkl tahinia

Mustakaalipesto

3 dl pestyä ja silputtua mustakaalia
1 valkosipulin kynsi
suola
1,2 dl oliiviöljy
1 rkl oluthiivahiutale
¼ kurkkua
1 cm pala kuorittua inkivääri
1 rkl sokeri
Puolikkaan limen mehu

Rostenin siemenlastuja

Aja kaikki ainekset blenderissä sileäksi pestoksi. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Kuori ja pilko punajuuret, paahda uunissa ja anna jäähtyä. Aja kaikki ainekset blenderissä sileäksi tahnaksi.

Katso muut Leipomo Rostenille tehdyt reseptit

Lisätietoja

  • Raaka-aine:  Leipomo Rosten
  • Resepti: Marjaana Pohjola / Kuori Food & Wine