Sillilaatikko Sillikonttorin Matjessillistä

 

4-6:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 2-3h
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

Salla Teissalan sillilaatikko on perinteinen klassikko, jonka kanssa ei kannata turhia kikkailla. Suomen Sillikonttorin matjessillifilee tuo laatikkoon juuri sopivasti mausteita, niin että edes suolaa ei ole pakko käyttää jos ei halua.

noin 2 kg kiinteää perunaa
2 sipulia
1 pkt Sillikonttorin matjessillifileetä
2 dl kermaa
100 g emmental-raastetta.    

Kuori perunat ja esikypsennä niitä hetki halutessasi, laatikko kypsyy silloin hieman nopeammin. Hienonna sipulit ja paista pannulla pehmeiksi pienessä voinokareessa, älä anna sipulien palaa. Leikkaa silli ohuiksi siivuiksi. Pilko perunat ja lado ne vuoan pohjalle. Laita perunoiden päälle sillit ja sen jälkeen paistetut sipulit. Lisää kerros perunaa ja päälle juustoraaste. Lorauta joukkoon vielä kerma ja laatikko on valmis uuniin. Paista 180-asteisessa uunissa kunnes perunat ovat kypsiä, 1–2 tuntia riippuen perunoiden esikypsennyksen määrästä. Suolaisuus tulee sillistä ja juustoraasteesta, et siis tarvitse lisättyjä mausteita.

Katso myös muut Suomen Sillikonttorille tehdyt reseptit:

Lisätietoja