Sitruunasilli Sillikonttorin matjessillifileestä

 

4:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 1h 15min
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Suomen Sillikonttorin matjessillifileistä syntyy herkullinen pääruoka Ravintola Göranin keittiömestarin Mikko Lemisen reseptillä. Sitruunakermassa haudutettu silli on pehmeä herkku joka toimii erityisesti perunoiden ja oluen kanssa.

4 kpl Suomen Sillikonttorin matjessillifileetä 
0,4 l kalalientä 
0,4 l kermaa 
2 kpl sitruuna 
2 kpl sipuli 
3 kpl valkosipulinkynsi 
1 kpl purjo 
100 g pinaattia 
4 annosta keitettyjä perunoita

Laita sillifileet kylmään veteen tunniksi. Keitä kalaliemi, kahden sitruunan mehu ja kerma puoleen, ota kattila liedeltä ja raasta joukkoon sitruunan kuoret, anna maustua 30min. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota ne kypsiksi. Valuta sillifileet ja laita ne uunivuokaan, päälle sipulit, pinaatti ja sitruunakerma.  Paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoile vasta keitettyjen perunoiden ja kylmän oluen kanssa. 

Katso myös muut Suomen Sillikonttorille tehdyt reseptit:

Lisätietoja