Taija Vuorinen hakee inspiraatiota upeista paikallisista raaka-aineista

 

Taija Vuorinen lähti rohkeasti mukaan Eat my Turkuun, näyttääkseen sekä töissä että kotona, että uusiin asioihin osallistuminen on usein rikkaus, vaikka aluksi saattaakin hieman hirvittää. Työkseen Taija kehittää Turkua konsernihallinnon yhtenä kehittämispäällikkönä, erityisesti kaupungin innovaatiotoimintaa, ennakointia ja toimintamalleja - niinpä mukaanlähtö myös Eat my Turun kehittämiseen oli itsestäänselvyys.

Kotona Taija kokkaa niin omalle miehelleen siinä missä koko lähisuvullekin. Omat pojat ovat jo lentäneet pesästä, mutta ovat lapsineen edelleen famun vakiovieraita. Vakiovieraisiin Taijan pöydässä kuuluvat myös veljet lapsineen.

“Hyvää ruokaa tarjoamalla on yksinkertaista kertoa rakkaudesta laajasti käsitettyä perhettäni ja lukuisia ihania ystäviäni kohtaan. Lisäksi veljentytön mukaan kaikille, jotka nyt ovesta sattuvat sisään kävelemään. Useimmiten kokkaan kuitenkin miehelleni, joka ikinen päivä. “ kertoo Taija.

Kehittämispäällikköön vetoaa ruuanlaitossa ennen kaikkea luovuus ja inspiraatiota tuleekin haettua niin upeista raaka-aineista, uusista ruokaelämyksistä kuin matkustelustakin.

“Tosin veljenpoikani luuli kauan meidän elävän pelkällä pasta Bolognesella, lasten ja lastenlasten herkkuruoalla” naurahtaa Vuorinen.

Vuoriselle valikoitunutta raaka-ainetta, eli Mestaripalvin jauhelihaa hän piti ensiluokkaisena. Mestaripalvissa Taija vieraili ensimmäistä kertaa ja haltioitui täysin piilossa olleesta lihakauppojen helmestä.

“Valikoimahan on suorastaan henkeäsalpaava, ja laatu silminkin havaittavan korkea. Sieviä possunpaisteja olisin halunnut oikein silitellä, niin silkoisia ja somia ne olivat. Palvelu on hymyilevän lämminhenkistä ja ennen kaikkea todella asiantuntevaa“ kertoo Taija.

Katso Taijan valmistamat reseptit Mestaripalvin jauhelihasta:

Lue Lisää Turun Mestaripalvista: