Vegaaninen avokadoskagenleipä Auran majoneesista

2:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 45min

Siljan Baltic Princessin keittiötiimi on viime aikoina panostanut erityisesti vegaanisiin annoksiin. Kun perinteisen skagenin katkaravut vaihtaa Auran vegaanimajoneesin kanssa avokadoihin, saa klassikosta helposti herkullisen vegaanisen vaihtoehdon.

Avokadoskagen
1 avokado
2 rkl Auran Vegaanimajoneesia
n. ½ luomu sitruunan mehua ja kuorta
suolaa
sokeria
mustapippuria

Kvinoasalaatti
¼ kurkku
1 kaltattu tomaatti
1 dl kypsää kvinoaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
suolaa
¼ nippu ruohosipulia

4 siivua vegaanista paahtoleipää
oliiviöljyä
wakame-salaattia
merilevähelmiä
pikkelöityä punasipulia
tilliä
yrtinversoja

Kuutio avocado noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita majoneesi ja avocado kulhossa ja mausta oman makusi mukaan.

Kuori kurkku ja koverra sisus pois. Pilko kurkku ja kaltatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkku ja tomaattikuutiot quinoan kanssa. Sekoita etikka, sokeri ja vesi ja mausta kvinoasalaatti oman maun mukaan. Anna tekeytyä hieman. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja etikkalientä. Ennen tarjoilua lisää hienonnettu ruohosipuli.

Sivele leivät oliiviöljyllä ja paahda. Laita leivän päälle avokadoskagenia ja hieman wakame-salaattia tuomaan rapsakkuutta. Asettele leivän viereen muutama nokara kvinoasalaattia. Koristele annos esimerkiksi merilevähelmillä, pikkelöidyllä punasipulilla, yrtinversoilla ja tillillä.

Katso muut Auralle tehdyt reseptit

Lisätiedot