Grillattu ”Caesar” -salaatti DeliVerden puutarhan lehtisalaatista

 

4:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30 min
gluteeniton, soijaton

DeliVerden lehtisalaatin maukas ydin kestää hienosti myös grillaamisen. Kaskiksen keittiömestari Erik Mansikka kertoo miten lehtisalaatista saadaan herkullinen versio caesar-salaatista.

Parmesaanikreemi

1 kananmunan keltuainen
½ tl dijon sinappia
1 tl sherryetikkaa
n. 2 dl rypsiöljyä
40 g parmesanjuustoa raastettuna
1 tl valutettua jugurttia

4 kpl DeliVerden lehtisalaattia eli mummosalaattia
suolaa
parmesaania
paahdettuja siemeniä
DeliVerden yrttejä

Yhdistä keltuainen, sinappi ja etikka. Vatkaa seoksen joukkoon rypsiöljyä ohuena nauhana, aivan kun tekisit majoneesia. Lisää hienoksi raastettu parmesaani ja valutettu jugurtti. Mausta suolalla ja sokerilla. Voit lisätä kreemiin myös hienonnettua anjovista, jos haluat kastikkeeseen lisää caesar-salaatin makua.

Halkaise salaatit pituus suntaan puoliksi niin, että puolikas salaatti jää mahdollisimman isoksi ja lehdet eivät irtoile salaatin keskiosasta. Pese salaatit ja grillaa kuumalla grillillä/pannulla salaatin leikkuupinnalle reilu paistopinta.

Pursota parmesankreemi salaatin päälle, koristele annos haluamillasi yrteillä, paahdetuilla siemenillä tai vaikka graavatulla keltuaisella. Viimeistele raastetulla parmesaanilla.

Katso muut DeliVerdelle tehdyt reseptit:

 

Lisätietoja