Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä ja kermaviiliä

 

6-8:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 50 min + valutus yön yli
(soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Herkkunuotan kylmäsavustettu hauenmäti on herkullista sellaisenaan ja sen kanssa on helppo viimeistellä näyttävästi esimerkiksi tämä mallastartaletti kylmäsavulohella ja valutetulla kermaviilillä Smörin Roni Toivarin tyyliin.

Mallastartaletti

175 g vehnäjauhoja
50 g mämmimallasjauhoja
90 g kylmää voita
1 rkl tomusokeria
5 tl kylmää vettä
1 tl suolaa

Kermaviili

500g kermaviiliä
suolaa

8 siivua kylmäsavulohta
8 rkl Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä
erilaisia versoja

Mittaa kaikki paitsi vesi monitoimikoneen kulhoon. Pyöritä huolella sekaisin. Lisää vettä pikku hiljaa, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen. Pyöritä vielä hetki. Kaada taikina pöydälle, vaivaa hetki ja lisää jauhoja, jos siltä tuntuu. Kauli taikina ohueksi, voit käyttää pastakonetta apuna. Leikkaa taikinasta sopivia paloja ja painele tartaletit muotteihin. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia riippuen tartaletin pohjan koosta.

Kaada kermaviilit juustoharsoon ja anna valua yön yli. Mausta ja notkista tarvittaessa valuneella heralla. Pakkaa pursotinpussiin.

Pursota kermaviiliä tartaletin pohjalle. Peitä kermaviili ohuilla kylmäsavulohisiivuilla. Lusikoi kylmäsavustettua hauenmätiä keskelle tartalettia. Koristele annos versoilla.

Katso kaikki Herkkunuotalle tehdyt reseptit:

Lisätietoja