Itämeren alueen parhaat keittiömestarit kerääntyvät Turkuun Voillà! -ruokatapahtumaan

 

Ruokatapahtuma Voillà! saapuu jälleen 4.-6. lokakuuta Aurajoen rannalle! Kaikki kuusi VoiVeljet-ravintolaa – Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Bruukki, italialaisiin herkkuihin erikoistunut Panini, Anniskelukahvila Tiirikkala, skandinaavisen keittiön Smör, jokivarren paraatipaikalla Kirjastosillan kupeessa sijaitseva E. Ekblom ja alajuoksun merellinen ravintola Göran – saavat kukin vieraakseen keittiömestarin, joka tuo oman twistinsä suosikkiravintoloiden makuihin.

”Turun syksyssä oli selvä ruokatapahtuman kokoinen aukko, kun Food and Fun ei enää rantautunut kaupunkiin. Niinpä päädyimme järjestämään Voillà!-tapahtuman ensimmäistä kertaa viime syksynä”, kertoo VoiVeljien keittiömestari Jarno Seppä.

Tuleva Voillà! on jo kolmas, sillä toinen tapahtuma päädyttiin järjestämään jo maaliskuussa. Syksyn tapahtuma eroaa alkuvuoden lämmittelystä kauempaa saapuvilla keittiömestareillaan. Siinä missä maaliskuussa VoiVeljet-ravintoloissa vieraili suomalaisia tekijöitä, on lokakuun tapahtumaan etsitty vierailijoita ulkomaita myöten.

”E. Ekblomiin saapuu Eestin viime vuoden Bocuse d’Or edustaja javuoden kokki vuosimallia 2013 Pavel Gurjanov Ravintola SÖE:stä. Tiirikkalan ja Bruukin valtaavat Mad Wokin, Street Gastron ja Bun2bunin taustalta tutut street food -pioneerit Pertti Kallioinen ja Pasi Hassinen”, kertoo Seppä.

Gurjanovin lisäksi ulkomaalaisverta Voillà!-tapahtumaan tuo useissa Italian ja Espanjan huippuravintoloissa kokannut Mauro Cavaterra sekä Ravintola Ekstedin keittiömestari Florencia Abella. Cavaterran italailaista keittiötä päästään ihastelemaan Paninissa, kun taas Abella loihtii Smöriin kuuden ruokalajin illallisen käyttäen Ravintola Ekstedin tyyliin reilusti avotulta kokatessaan.

Yhteisen Itämeren asialla

Kantavana teemana syksyn tapahtumalle on Itämeri ja jokaisessa menussa tullaan näkemään vähintään yksi annos, jonka pääraaka-aineena on Itämerestä nostettu kala.

”Kaikki VoiVeljet-ravintolat sijaitsevat Itämereen laskevan Aurajoen rannalla ja jokaisessa ravintolassa käytetään Itämerestä nostettua kalaa, joten meren tila tietysti huolestuttaa. Niinpä kaikista myydyistä menuista lahjoitetaan euro John Nurmisen Säätiölle Itämeren puhdistamiseen”, valaisee Seppä.

Itämerestä nostetun kalan lisäksi myös suomalainen sesonki on vahvasti läsnä Voillà!-tapahtumassa. Vierailevat kokit saavat käyttöönsä parhaat paikalliset raaka-aineet, joista menukokonaisuudet rakennetaan.

Unohtumattomia elämyksiä ja ruuan yhdistävää voimaa

Asiakkaille Voillà! tarjoaa unohtumattomia elämyksiä tuttujen seinien sisällä. Ravintoloiden konseptit pidetään ennallaan, mutta uudet tekijät tuovat menuihin omat tunnistettavat kädenjälkensä.

”Smörissä tarjoillaan edelleen huippuunsa hiottua skandinaavista ruokaa, mutta menun toteuttaa vieraileva keittiömestari. Göranin saaristolaisbrunssi muuttuu Nestor’s Back Pocket -ravintolan William Hellgrenin näköiseksi, mutta hinta ja konsepti pysyvät samana”, kertoo Seppä ja jatkaa:

”Halusimme tapahtuman olevan kaikkien saavutettavissa. Eri ravintoloista löytyy siis erilaisia menu-kokonaisuuksia erilaisiin hintatasoihin, näin kaikkien on mahdollista päästä maistamaan vieraidemme valmistamia herkkuja.”

Asiakkaiden lisäksi Voillà! luo hyvää fiilistä myös VoiVeljien työntekijöille, kun henkilökunta pääsee tutustumaan uuden keittiömestarin tyyliin ja tapoihin toimia.

”Samoista, tutuista raaka-aineista saattaa syntyä mitä erilaisimpia herkkuja vierailevien tähtien käsissä,” sanoo Seppä ja tiivistää sitten koko tapahtuman ytimen:

”Tärkeintä on kuitenkin ruuan yhdistävä voima, oli se sitten keittiöhenkilökunnan kesken tai keittiön ja asiakkaiden välillä.”

Lue tarkemmat tiedot VoiVeljien nettisivuilta

Tutustu myös tapahtuman Facebook-sivuihin

Asiasanat: