Kaskiksen kalaympyrä Herkkunuotan siiasta
6-8:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 45 min
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
Kaskenmäessä sijaitseva Kaskis tunnetaan jo ympäri maan kalaympyrästään, joita on ravintolassa rakennettu jo yli 30 erilaista versiota. Keittiömestari Erik Mansikka suunnitteli version klassikosta myös Eat my Turulle Herkkunuotan siikafilettä käyttäen.
Siika
400 g Herkkunuotan siikafileetä
100 g suolaa
100 g sokeria
Piimä-tillikastike
2 rkl tilliöljyä
2 dl piimää
1 dl kermaa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
sokeria
Puhdista siikafilee nahattomaksi ja nypi ruodot pois. Sekoita suola ja sokeri keskenään. Aseta vähän suolasokeri-seosta kalan alle ja kaada loput kalan päälle. Anna siikojen sokerisuolautua riippuen kalan paksuudesta noin 25 minuuttia.
Valmista ensin tilliöljy ajamalla blenderissä sileäksi tuoretta tilliä mahdollisimman pienen öljymäärän kanssa. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset tilliöljyä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi joukkoon tilliöljy. Tarjoa kalaympyrä kotimaisten omenoiden ja kurkun kanssa. Voit tarjota kalaympyrän kanssa valitsemiasi vihanneksia ja hedelmiä aina sesongin mukaan.
Katso kaikki Herkkunuotalle tehdyt reseptit:
- Hiillostettua Herkkunuotan siikaa ja sipulia
- Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä ja kermaviiliä
- Lapinpuikulaa ja Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä
Lisätietoja
- Raaka-aine: Herkkunuotta
- Reseptin tekijä: Erik Mansikka / Kaskis & Kakolanruusu