Lapinpuikulaa ja Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä

 

4-6:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 45 min
(soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)

Kaskiksen vaihtuvalla listalla on viime aikoina ollut mukana lapinpuikulaperunasta valmistettu pannukakku, jonka päälle keittiömestari Mansikka suosittelee erityisesti Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä.

Lapinpuikula pannukakku

200 g lapinpuikulaperuna-pyreetä
2 kpl luomu kananmunaa
2 kpl valkuaisia
1 dl täysmaitoa
2 d vehnäjauhoa
suolaa
paistamiseen kirkastettua voita

6 rkl Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä
kotimaista kermajuustoa
tuoreita yrttejä ja kasviksia

Valmista ensin perunapyree keittämällä puikulaperunat kypsäksi ja soseuttamalla ne perunasurvimella tai prässillä.

Vatkaa kananmunat ja valkuaiset kevyeksi vaahdoksi, lisää jauho pienissä erissä massaan. Lisää maito ja perunapyree, sekoita ja mausta suolalla. Aseta noin 10 cm muotteihin pannukakkumassaa muottien puoleen väliin asti ja päälle reilu kerros kirkastettua voita. Paista 170-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää kirkastettua voita pannukakun pinnalle, paista 4 minuuttia ja lisää taas voita. Paista vielä viimeiset 4 minuuttia ja ota sitten pannukakku pois uunista.

Raasta lämpimien pannukakkujen päälle kotimaista kermajuustoa ja tarjoa rapea pannukakku Herkkunuotan kylmäsavustetun hauenmädin, yrttien, kasvisten ja vaikka ylimääräisen perunapyreen kanssa.

Vinkki:

Voit myös kuivata mätiä kuivurissa yön yli ja ajaa kutterilla mädin hienoksi jauheeksi jota voit teesiivilällä sirotella pannukakun päälle.

Katso kaikki Herkkunuotalle tehdyt reseptit:

Lisätietoja