Matjessillitartar Sillikonttorin sillifileestä

 

2-4:lle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 2h

Pitkät perinteet omaavan Ravintola Teinin keittiömestari Petri Tauriainen valmisti Suomen Sillikonttorin kevyesti suolatusta sillifileestä helpon sillitartarin, jonka kylkeen tarjoiltiin hieman enemmän aikaa vaativa keltuaisgeeli sekä friteerattua suolakurkkua ja höyrytettyä valkuaista.

2 kananmunaa
suolaa

Frittitaikina:

1 dl vehnäjauhoja
1 dl olutta
1 tl ruokasoodaa
suolaa

1 suolakurkku
1 rkl kapriksia
100–150 g Sillikonttorin kevyesti suolattua sillifileetä

Erottele kananmunan keltuaiset. Kypsennä keltuaisia 64-asteisessa vesihauteessa vakumoituna 90 minuuttia. Vispaa kypsät keltuaiset tasaiseksi geeliksi ja mausta suolalla. Vispaa valkuaiset tasaiseksi, mausta suolalla ja kypsennä valkuaiset pienessä astiassa höyryssä noin 9 minuuttia, niin että valkuaiset hyytyvät. Vispaa sekaisin vehnäjauhot, olut ja ruokasooda. Mausta frittitaikina suolalla. Leikkaa suolakurkku tangoiksi, dippaa taikinaan ja friteeraa 180-asteisessa öljyssä, kunnes taikina on kullanruskeaa. Friteeraa samalla nopeasti myös kaprikset. Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi, paina pyöreään muottiin lautaselle ja koristele höyrytetyllä valkuaisella, keltuaisgeelillä, friteeratulla kurkulla ja kapriksilla.

Katso myös muut Suomen Sillikonttorille tehdyt reseptit:

Lisätietoja