Mestaripalvin karitsan etuselkää ja maa-artisokkapyreetä

 

4:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 2h
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Mestaripalvin karitsan etuselkä taipuu Mamin keittiömestari Marko Rauhalan käsissä ylikypsäksi herkuksi, jonka kanssa sopii täydellisesti maa-artisokka ja punajuuri. Kastikekin syntyy kätevästi paistoliemestä ja kermasta.

800 g karitsan etuselkää Mestaripalvista
3–5 valkosipulin kynttä
2 oksaa rosmariinia
suolaa
mustapippuria
voita
kermaa

Punajuurilohkot

4 kpl Lindrothin puutarhan punajuuria
voita

Maa-artisokkapyree

450 g Lindrothin maa-artisokkaa
65 g voita
2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria

Maa-artisokkamysli

4 kpl Lindrothin maa-artisokkaa

Paista karitsan etuselkä kauttaaltaan voissa, lisää pannulle valkosipulinkynsiä ja rosmariinia paiston aikana. Laita liha uunivuokaan, huuhtele pannu ja kaada paistoliemi vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 120-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila näyttää 80 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä yhtä kauan, kuin liha oli uunissa. Tee kastike paistoliemestä, kaada se kattilaan, lisää yhtä paljon kermaa ja keitä kastikkeenomaiseksi.

Paahda 150-asteisessa uunissa suolapedillä kokonaisia, kuoripäällisiä punajuuria, kunnes sisälämpötila on 95 astetta. Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Lämmitä lohkot voissa pannussa ennen tarjoilua.

Pese artisokat ja leikkaa ne 4 osaan. Paahda 200-asteisessa uunissa voin kanssa noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada kypsät artisokat kattilaan, kaada joukkoon kerma ja kiehauta. Soseuta blenderissä ja siivilöi halutessasi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Valmista maa-artisokkamysli. Leikkaa maa-artisokat ohuiksi lohkoiksi. Friteeraa raa’at maa-artisokkapalat 175-asteisessa fritissä noin 12 minuuttia.

Katso kaikki Turun Mestaripalvin reseptit:

Lisätietoja