Paistettua Wallinin kuhaa, mustajuurta ja rapukastiketta

 

2:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 2h + 24 tuntia marinointia

Ravintola NOOAn kuha-annos syntyy Kalaliike S. Wallinin rapuliemestä sekä kuhafileestä. Pikkelöityjä tomaatteja valmistuu reseptillä yli kahden annoksen tarpeen, mutta voit käyttää ne myöhemmin lisukkeena jollekin toiselle ruualle.

Pikkelöidyt vihreät tomaatit

200 g raakaa kotimaista tomaattia
1 dl vettä
4 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa

Rapukastike

2 dl Kalaliike S. Wallinin rapulientä
100 g voita
1 dl kermaa

Mustajuuri-pyree

200 g mustajuurta kuorittuna
100 g kermaa
suolaa

Paistettua mustajuurta

200 g mustajuurta kuorittuna
suolaa
50 g voita

Haudutettu purjo

1 kpl purjon valkoinen osa
200 g voita
suolaa

200 g Kalaliike S. Wallinin kuhafileetä

Valmista pikkeliliemi sekoittaen etikka, sokeri sekä vesi. Leikkaa tomaateista lohkoja ja kaada liemi tomaattien päälle. Anna maustua vuorokausi.

Laita kaikki rapukastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä syrjään liedeltä ja vaahdota voimakkaasti sauvasekoittimella. Tarvittaessa lisää suolaa.

Laita mustajuuret heti kuorimisen jälkeen astiaan, jossa on reilusti kylmää vettä sekä muutama sitruunaviipale. Näin estät mustajuuria tummumasta. Ota puolet kuorituista mustajuurista ja pilko 1–2 sentin paloiksi. Keitä mustajuuria kermassa kypsiksi. Soseuta hienoksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla maun mukaan.

Paloittele mustajuuret 10 sentin paloiksi ja keitä suolatussa vedessä 7 minuuttia. Mustajuuret saavat jäädä hieman napakoiksi. Valuta vesi pois ja paista reilussa voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

Leikkaa purjosta 3 cm kokoisia paloja ja pese palat juoksevan veden alla. Lisää voi ja purjot kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarvittaessa mausta suolalla.

Leikkaa kuhafilee kahteen osaan. Paista kuhapaloja reilussa voissa kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin. Kun kuhat ovat kypsyneet, siirrä kuhat pannulta syrjään odottamaan annoksen kokoamista.

Aloita mustajuuripyreestä, sen jälkeen purjot ja tomaattilohkot. Sitten paistetut mustajuuret. Sen jälkeen asettele kuhapalat kauniisti mustajuurien päälle ja viimeistele annos vaahdotetulla rapukastikkeella.

Katso muut Kalaliike S. Wallinille tehdyt reseptit

Lisätietoja