Sillikonttorin silliä ja perunakakkua

 

4:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 2h + 4-6h jäähdytys
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Ravintola Teinin keittiömestari Petri Tauriainen kertoo silli- ja perunakakku yhdistelmän saaneen inspiraationsa klassisesta janssoninkiusauksesta. Suomen Sillikonttorin matjessillin vahva maku saa oivallista tukea täyteläisestä parmesaaniperunakakusta sekä vahvasta juustosta.

1 kg perunaa
2 dl parmesaaniraastetta
voita
suolaa
valkopippuria
100 g Sillikonttorin matjessillifileetä
1–2 dl Västerbotten- tai emmentalraastetta
½ punainen paprika
½ keltainen paprika
¼ kesäkurpitsa
1 pieni sipuli
voita
suolaa
yrtinversoja

Kuori ja viipaloi peruna ohueksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Freesaa perunat voissa, lisää pannuun sekaan parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta perunat uunivuokaan, painele tasaiseksi ja kypsennä 140-asteessa noin tunti, niin että perunat ovat kypsiä. Anna perunoiden jäähtyä hetki, nosta päälle paino ja jäähdytä loppuun jääkaapissa. Leikkaa kylmästä perunakakusta kahdeksan kiekkoa, aseta kiekkojen väliin ensin kuutioitua silliä, sitten juustoa, päälle toinen perunakakku ja kuorruta juustolla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä, noin 10 minuuttia. Kuutioi paprikat, kesäkurpitsa sekä sipuli ja paista voissa. Mausta suolalla ja tarjoile perunakakun sekä sillin kanssa. Koristele yrtinversoilla.

Katso myös muut Suomen Sillikonttorille tehdyt reseptit:

Lisätietoja