Smörin rucolaleivos ja pikkeleitä

 

6:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 45min + marinointi yön yli
(soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)

Smörin Roni Toivarin DeliVerden rucolasta valmistama rucolaleivos on mielenkiintoinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Se toimii erinomaisesti vaikka pääruoan ja jälkiruoan välissä. Leivonnassa tarkat määrät ovat erittäin tärkeitä onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi – siksi leivoksen määrät ovat grammoina.

Pikkelöintiliemi

1 osa väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

Pikkelöitävät kasvikset

kruunutilliä
varsiselleriä
salottisipulia
valkoherukkaa

Rucolaleivos

90 g valkuaista
75 g mantelijauhoa
50 g tattarijauhoa
60 g sokeria
4 g leivinjauhetta
5 g suolaa
60 g rucolapyreetä DeliVerden rucolasta (aja tehosekottimessa rucolaa ja hieman öljyä sileäksi)
60 g voita sulatettuna

Sinappikreemi

3 keltuaista
1 rkl ryytisinappia
50 g smetanaa
2–4 dl öljyä
suolaa

Mittaa kaikki pikkeliliemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä. Lisää liemeen haluamasi kasvikset ja anna maustua vähintään yön yli.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Siivilöi joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi rucolapyree ja voi, sekoita tasaiseksi. Pakkaa taikina pursotinpussiin. Pursota öljyttyihin muotteihin ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia riippuen vuoan koosta.

Mittaa keltuaiset, sinappi ja smetana kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan vatkaten, kunnes saat majoneesimaisen kreemin. Mausta suolalla.

Nosta rucolaleivos lautaselle. Pursota keskelle leivosta sinappikreemiä ja asettele pikkeleitä leivoksen päälle. Kannattaa käyttää pikkelit paperin kautta, jotta ylimääräinen liemi valuu paperille. Tomuta koko komeuden päälle kuivattua tilliä tai muuta kuivattua, jauhettua yrttiä.

Katso muut DeliVerdelle tehdyt reseptit:

Lisätietoja