Suolattua Wallinin kuhaa, kermaviiliä ja vesikrassia
2-4:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 3h
Kalaliike S. Wallinin kuhafilee toimii erinomaisesti sokerisuolattuna. Ravintola NOOAn keittiöstä tutut Simo Hallikainen ja Sebastian Koski kruunaavat annoksen vesikrassikermaviilillä ja kurkku-pinaattigranitalla.
200 g Kalaliike S. Wallinin kuhafileetä
40 g suolaa
40 g sokeria
Vesikrassi-kermaviilikastike
1 dl rypsiöljyä
50 g vesikrassia
300 g kermaviiliä
1 tl suolaa
1 rkl vaahterasiirappia
Pikkelöity kurkku
1 dl vettä
4 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
200 g kurkkuviipaleita
Kurkku-pinaattigranita
400 g kurkkua
300 g pinaattia
1 kpl sitruunan mehu
1 rkl vaaleaa balsamicoa
Osta kalafilee nahattomana. Sekoita suola sekä sokeri keskenään ja suolaa kuhafilee kahden tunnin ajan tai kunnes kala on kypsynyt. Leikkaa fileestä pitkittäin ohuita suikaleita.
Aja rypsiöljyä ja vesikrassia tehosekoittimessa 10 minuutin ajan täydellä teholla. Siivilöi öljy keittiöliinan läpi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
Tee aluksi pikkelöintiliemi ja upota kurkut siihen. Anna kurkkujen maustua kaksi tuntia.
Aja kaikki granitan ainekset sekaisin tehosekoittimessa 10 minuutin ajan. Siivilöi tiheän siivilän läpi ja pakasta laakeaan vuokaan. Anna granitan pakastua kunnolla ja raaputa haarukalla kaunista vihreää lunta annoksen päälle.
Asettele kuhasuikaleet lautaselle ympyrän muotoiseksi. Asettele kurkkuviipaleet kalan päälle. Laita kermaviilikastike ympyrän keskelle. Lopuksi viimeistele annos granitalla sekä tuoreella vesikrassilla.
Katso muut Kalaliike S. Wallinille tehdyt reseptit
- Paistettua Wallinin kuhaa, mustajuurta ja rapukastiketta
- Gunnarin haukipyörykät ja beurre blanc -kastike
- Wallinin kuhaa voi-confit kypsytettynä
- Mamin Kalapuikot
Lisätietoja
- Raaka-aine: Kalaliike S. Wallin
- Reseptin tekijä: Sebastian Koski & Simo Hallikainen / Ravintola NOOA