Turku Menu 2019 -kilpailussa 15 ravintolaa ja 3 huipputuomaria

 

 

12 vuoden tauon jälkeen järjestettävä Turku Menu 2019 -kilpailu lähestyy. Osallistujia ilmoittautui mukaan 14.10. järjestettävään kisaan jopa odotettua enemmän. Viidentoista ravintolan kesken käytävää kilpaa saapuvat tuomaroimaan kolme suomalaisen ravintolamaailman kovaa tekijää – Pekka Terävä, Hans Välimäki ja Per-Erik Silver.

”Joukkueita ilmoittautuii mukaan uskomaton määrä. Ilmassa on selvästi hyvää pöhinää ja kihelmöintiä asian tiimoilta! Eli uudistunut Turku Menu 2019 -kilpailu tuli selvästi tarpeeseen,” myhäilee kilpailunjohtaja Juha Pokka.

Mukaan kilpaan lähteneet ravintolat ovat kattava ote turkulaisen ravintolamaaiman huipuista. Mukana on niin yhden ravintolan toimijoita, kuin isompien ketjujenkin paikkoja. Osaa vuoden 2019 kilpailuun ottavat Blanko, E.Ekblom, Göran, Holiday Club Caribia, Kakolanruusu, Karu, Kaskis, Kivi, Kustavin Kipinä, Ludu, MS Baltic Princess,  MS Viking Grace, Nomad, Pinella ja Xoco’s. Jokainen ravintola osallistuu kisaan kahden hengen joukkueella, mutta valmisteluvaiheessa menua pääsee kasaamaan ravintolan koko keittiötiimi.

Kolmen kovan kopla

Kilpailujoukkuiden kovaa tasoa arvioimaan saadaan niin ikään maan kovimpia tekijöitä. Pekka Terävän Olo-ravintolalla on ollut yksi Michelin-tähti jo vuodesta 2011, kun taas Hans Välimäen Chez Dominique on ainut maagiseen kahteen Michelin tähteen yltänyt ravintola Suomessa. Per-Erik Silver sen sijaan tunnetaan Turussa ennen kaikkea klassisesta Herman-ravintolasta ja turkulaisten kokkien keskuudessa miestä tituleerataankin turkulaisen ravintolamaailman legendaksi. Olo, Herman ja Chez Dominique ovat kaikki valittu vuosien mittaan Vuoden Ravintolaksi Suomessa, joten kokemusta ja tunnustuksia tuomaristolla riittää yllin kyllin.

”Odotukset ovat korkealla sillä olen itsekin ollut mukana kisassa vuosia sitten. Turun laajan ravintolatarjonnan kaikki huiput on saatu mukaan, joten taso on varmasti kova. Jengi laittaa itsensä likoon ja saadaan takuuvarmasti hauska kilpailu aikaiseksi,” avaa Per-Erik Silver odotuksiaan ja jatkaa:

”Vaikka tiukka kisa onkin tulossa, en usko että ravintolat varsinaisesti taistelevat toinen toisiaan vastaan. Kilpailun yhteydessä luodaan myös kontakteja ja yhteistyökuvioita niin ravintoloiden kuin tuottajien ja tavarantoimittajienkin välillä, ja seurataan samalla millaista ruokaa muut kaupungissa tekevät.

Tuomariston jäsenet ovat toisilleen tuttuja vuosien takaa. Silver kertoo kilpailleensa aikoinaan niin Välimäkeä vastaan kuin Terävän kanssa samassa kokkimaajoukkueessakin. Terävän Turkuun tuoma Food&Art -tapahtuma saa myös Silverin varauksettoman tuen.

”Aikoinaan kun Pekka aloitti Helsingissä töitä eri ravintoloissa, kävin joka aamu kahvilla Pekan työpaikalla vaihtamassa kuulumisia. Eli olemme tunteneet jo vuosia. Pekka ja Hans ovat molemmat kokeneita karjuja ja idearikkaita tekijöitä, eli juuri oikeat miehet tuomaristoon,” kertoo Silver.

Turun Keittiömestarit ry. edellyttää säännöissään toiminnaltaan ruokakulttuurin vaalimista ja jäsenistönsä ammattitaidon kehittämistä – näihin tavoitteisiin Turku Menu 2019 tähtää ja osuu täydellisesti! Maanantaina 14.10. käytävä kilpailu järjestetään Turun Ammatti-instituutin Anikaistenkadun koulutalossa. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy, tule siis kannustamaan suosikkiravintolasi voittoon!

 

Lue lisää Turku Menu 2019 -kilpailusta:

Tarkista Karun Turku Menu 2019 -kilpailuun luomat reseptit:

Tarkista Ravintola Göranin Turku Menu 2019 -kilpailuun luomat reseptit:

Tarkista Kaskiksen Turku Menu 2019 -kilpailuun luomat reseptit:

Lue lisää Turun Keittiömestareista:

www.turunkeittiomestarit.fi

 

Tapahtumaa tukemassa: