Turku Menu 2019 - Ravintola Göran: Siikaa ja tattia

 

30:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: Tunteja

Toiseksi Turku Menu 2019 kilpailussa tuli Göranin joukkue. Kokit Elisa Palokankare ja Noora Kangosjärvi loihtivat lautaselle alkuruuaksi sokerisuolattua siikaa tattipyreen ja tattiliemen kanssa sekä friteerattua siian nahkaa.

HUOM! Resepti on huippukokkien ravintolaolosuhteisiin tekemä. Se on äärimmäisen vaativa, osa raaka-aineista on hankalasti hankittavissa, maustaminen on jätetty makuaistin varaan ja suurin osa määristä on merkitty grammoina täydellisen tarkkuuden saavuttamiseksi. Lisäksi osaa komponenteista saattaa tulla annokseen nähden liikaa, sillä keittiössä komponentteja ei ole pakko kuluttaa samaa tahtia. Reseptin avulla saa kuitenkin erittäin mielenkiintoisen kuvan ravintolakeittiön toimintaperiaatteista ja viitseliäimmät voivat valmistaa huippuluokan ravintola-annoksia myös kotona.

Sokerisuolattu siika
2 kg nahallista suomustettua siikafileetä
800 g suolaa
800 g sokeria

Puhdista siikafileet ja irrota nahka. Upota sokeri-suolaan ja jätä tunniksi. Huuhtele. Hiillosta fileet ja leikkaa annospaloiksi.

Tattipyree
800 g herkkutatteja
1 sipuli
50 g madeiraviiniä
100 g voita
50 g kermaa
xantanaa

Paista pilkotut tatit ja sipulit, lisää madeira ja kerma. Keitä noin puoleen. Poraa voin kanssa, mausta suolalla ja lisää xantanaa kunnes seos saostuu sopivasti.

Tattiliemi
2 kg herkkutatteja
4 kpl sipulia
suolaa
ruokosokeria
etikkaa

Paista tatit ja sipulit pienessä öljyssä pannulla. Laita pakkiin, peitä vedellä ja peitä kelmulla. Kypsennä yön yli höyryuunissa 85 asteessa. Siivilöi, keitä kasaan ja mausta suolalla, ruokosokerilla ja etikalla.

Fritattu siian nahka
siian nahka
suolaa

Poista nahoista kaikki liha. Kuivaa ja laita kahden uunipellin väliin leivinpaperilla peitettyinä. Kuivata uunissa 120 asteessa kaksi tuntia. Friteeraa ja suolaa.

Pikkeli valkoherukka
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
200 g valkoherukkaa

Keitä etikka, sokeri ja vesi. Jäähdytä. Laita marjat pikkeliliemeen ja anna maustua mielellään yön yli.

Kasaa raaka-aineet lautaselle haluamallasi tavalla tai oheisen kuvan mukaan.

Tarkista muut Ravintola Göranin Turku Menu 2019 -kilpailuun luomat reseptit:

Tarkista Karun Turku Menu 2019 -kilpailuun luomat reseptit:

Tarkista Kaskiksen Turku Menu 2019 -kilpailuun luomat reseptit:

Lue lisää Turku Menu 2019 -kilpailusta: