Restaurang NOOAs fisksmörgås är lämplig som en rejäl middag för en person eller som ett mellanmål för två personer. Simo Hallikainen och Sebastian Koski på NOOA använde traditionell majonnäs från Aura som bas för sin läckra remouladesås!
Charkuteriet Turun Mestaripalvi, som inledde sin verksamhet år 1995, har endast finländskt kött i sitt sortiment. Företaget har ett eget köttstyckeri där hela djurkroppar styckas i användbara bitar.
Roberts Berrie-produkterna är goda som de är och de ger dig tillräckligt med bär för att täcka hela dagens behov. Men visst går det att ta fram läckra recept av dem också! Marjaana Pohjola på restaurang Kuori gjorde smaklig färsk glass, som inte hettas upp i något skede, av Berrie-havtorn.
Pannbiffen som har tagits fram för det skivade Jussi-flerkornsbrödet från Perheleipuri Salonen är som en finländsk version av hamburgaren. Kristian Karnell, köksmästare på Sunborn Catering, serverar pannbiffen med karamelliserad lök, saltgurka och smetana.
Fiskaffären Herkkunuotta, som har verkat i Åbo saluhall i lite mer än 10 år, sätter kundservicen främst i handeln med färsk fisk från Finland och andra ställen runt om i världen.