NOOAs Eat my Turku-burgare

1 portion
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 30 minuter
(innehåller inte soja, citrusfrukter, nötter, ägg, fisk eller skaldjur)

Hamburgaren har blivit ett av restaurang NOOAs varumärken. Eat my Turku-versionen kom till när hamburgaren lyxades till med The burger-sås från Auran. Sebastian Koski och Simo Hallikainen gör inte saker och ting mer komplicerade än nödvändigt, och därför innehåller inte burgaren heller något överflödigt. En fet biff, ett läckert bröd, stark ost, saltgurka, inlagd rödlök och äkta majonnäs är allt som behövs.

1 (200 g) biff av Herefordkött
1 brioche från Xoco’s
2 skivor cheddarost
Aura The burger-sås
5 skivor saltgurka
40 g inlagd rödlök

Ta ut biffen i rumstemperatur cirka 15 minuter före stekning. Stek den ena sidan av biffen i en oljad het panna i 2 minuter. Salta biffen. Vänd biffen, lägg en skiva cheddarost på den och stek i ytterligare 2 minuter. Lägg biffen till sidan tills det är dags att sätta ihop burgaren.

Rengör stekpannan och rosta bröden i dem tills de är vackert gyllenbruna. Sätt ihop burgaren. Spritsa rejält med The burger-sås på både den nedre och den övre halvan av brödet. Lägg sedan inlagd lök och saltgurka och därefter biffen på den undre brödhalvan. Tryck sedan fast den övre brödhalvan med ganska stor kraft. Njut!

Se andra recept som tagits fram för Auran

Mer information