NOOAs fisksmörgås med majonnäs från Aura
1–2 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tillredningstid: 40 minuter
Restaurang NOOAs fisksmörgås är lämplig som en rejäl middag för en person eller som ett mellanmål för två personer. Simo Hallikainen och Sebastian Koski på NOOA använde traditionell majonnäs från Auran som bas för sin läckra remouladesås!
Remouladesås
100 g traditionell majonnäs från Auran
½ rödlök i tärningar
1 saltgurka i tärningar
1 msk kapris
1 msk dijonsenap från Aura
1 dl finfördelad färsk persilja
nymalen svartpeppar
en nypa salt
200 g stekt rödingfilé från Kalaliike S. Wallin
50 g smör
2 skivor lantbröd på surdeg från Leipomo Manna
40 g inlagd gurka
40 g körsbärstomater
färsk sallad
Börja tillredningen av såsen med att finfördela rödlöken, saltgurkan och persiljan. Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Tillsätt salt enligt smak.
Skär rödingfilén i tre bitar och stek i en skvätt olja med skinnet neråt i en het panna. Tillsätt 50 g smör i pannan när kanten på fiskbitarna börjar vara genomstekta och sänk temperaturen till hälften. Fortsätt steka tills fiskbitarna är genomstekta. Lägg fiskbitarna åt sidan.
Rosta brödskivorna i het panna tills de är vackert gyllenbruna. Börja sätta ihop portionen på en tallrik. Placera ut brödskivorna på tallriken och lägg salladen och grönsakerna på dem. Lägg sedan fiskbitarna på grönsakerna och ovanpå dem rejält med remouladesås.
Se andra recept som tagits fram för Aura
- Gunnars Eat my Turku-burgare
- Nötköttshamburgare med Aura Ranch-hamburgarsås
- Bagel med kallrökt lax och The burger-sås från Aura
- NOOAs Eat my Turku-burgare
- Vegansk avokadoskagentoast med Auran-majonnäs
- Veganska tacos med Auran chilimajonnäs
- Örtig vegepasta med veganmajonnäs
- Veganskt morotslaxbröd
- Rödbetscarpaccio och Auran vegan pepparrotsmajonnäs
Mer information
- Råvara: Auran
- Receptet har tagits fram av: Simo Hallikainen & Sebastian Koski / restaurang NOOA