NOOAs fisksmörgås med majonnäs från Aura

1–2 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tillredningstid: 40 minuter

Restaurang NOOAs fisksmörgås är lämplig som en rejäl middag för en person eller som ett mellanmål för två personer. Simo Hallikainen och Sebastian Koski på NOOA använde traditionell majonnäs från Aura som bas för sin läckra remouladesås!

Remouladesås

100 g traditionell majonnäs från Aura
½ rödlök i tärningar
1 saltgurka i tärningar
1 msk kapris
1 msk dijonsenap från Aura
1 dl finfördelad färsk persilja
nymalen svartpeppar
en nypa salt

200 g stekt rödingfilé från Kalaliike S. Wallin
50 g smör
2 skivor lantbröd på surdeg från Leipomo Manna
40 g inlagd gurka
40 g körsbärstomater
färsk sallad

Börja tillredningen av såsen med att finfördela rödlöken, saltgurkan och persiljan. Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Tillsätt salt enligt smak.

Skär rödingfilén i tre bitar och stek i en skvätt olja med skinnet neråt i en het panna. Tillsätt 50 g smör i pannan när kanten på fiskbitarna börjar vara genomstekta och sänk temperaturen till hälften. Fortsätt steka tills fiskbitarna är genomstekta. Lägg fiskbitarna åt sidan.

Rosta brödskivorna i het panna tills de är vackert gyllenbruna. Börja sätta ihop portionen på en tallrik. Placera ut brödskivorna på tallriken och lägg salladen och grönsakerna på dem. Lägg sedan fiskbitarna på grönsakerna och ovanpå dem rejält med remouladesås.

Se andra recept som tagits fram för Aura

Mer information