Ulla och Janne lagar mat till sina barn, barnbarn och vänner

Ulla Salo och äkta maken Janne erkänner genast att de är matentusiaster. Parets hund Minni, som också stökar i köket, utstrålar samma entusiasm. Att laga mat ligger båda varmt om hjärtat och all matlagning sker med omsorg. Paret gör naturligtvis mat till sig själva men njuter också av att bjuda vänner och släktingar på mat. Att bjuda sina egna barn och barnbarn på god mat är speciellt viktigt för dem.

Paret, som tycker om mångsidig matlagning, fick inom Eat my Turku-projektet i uppdrag att utveckla recept av hamburgarsåser från Aura och sallad från DeliVerde. Speciellt Janne inspireras av att göra sandwichar och rejäla fyllda bröd och uppdraget kändes mer än naturligt. Paret ville inte ge sig in på traditionella hamburgare utan hamburgarsåserna kombinerades med ytterfilé och kallrökt lax.  Av salladen från DeliVerde gjorde paret en enkel men mättande myskpumpasallad.

Paret berömmer uppriktigt både produkterna från Aura och salladen från DeliVerde. Det fanns gott om såsalternativ och till exempel att piffa upp basmajonnäsen med pepparrot gav ett verkligt läckert slutresultat. Ulla föreställer sig att såserna fungerar ypperligt också i smörgåstårtor och olika pastor.

Se alla recept som Ulla och Janne har tagit fram

Läs mer om DeliVerde och Aura