Veganska tacos med Auran chilimajonnäs

 

4 portioner
Svårighetsgrad: Medelsvår
Tillredningstid: 1 h

Det veganska utbudet på Tallinks och Silja Lines färjor hittas inte bara i buffén utan det erbjuds olika veganska rätter i varje restaurang. Köksteamet på Siljas Baltic Princess idéer om tacos fyllda med teriyaki-pulled ärta är ett bra exempel på utsökt veganmat som också smakar gott för allätare. Som kronan på verket passar Auran veganska chilimajonnäs.

Inlagd rödlök
2 rödlökar
1,0 dl rödvinsättika
1,5 dl bärsaft
1,5dl socker
1 dl olja

Spån av ingefära
5 cm stor bit ingefära
olja

Teriyaki-pulled ärta
600 g pulled ärta
olja
salt
2 msk Teriyakisås

12 små tortillor
Auran vegan chilimajonnäs
isbergssallad
wakame-havsalgssallad
koriander
4 portioner pommes frites
Auran ketchup

Skiva rödlöken i tunna skivor och blanda ingredienserna till inläggningslagen. Blanda lök i lagen och låt marinera åtminstone en timme.

Skala ingefäran och skär i tunna spån. Rosta i olja tills de blir knapriga spån och låt torka.

Stek pulled ärta i en het stekpanna med olja. Smaksätt med salt och blanda med teriyaki-såsen.

Värm upp tortillorna och fyll med tunt strimlad isbergssallad, teriyaki-pulled ärta, inlagd rödlök och wakame-havsalgssallad. Garnera med tunt strimlad koriander, Auran vegansk chilimajonnäs och spån av ingefära. Servera med pommes frites och Auran ketchup.

Se andra recept som tagits fram för Auran

Mer information