Grillad ”caesarsallad” av bladsallad från DeliVerde
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 30 minuter
glutenfri, innehåller inte soja
Den smakliga mittdelen i bladsallad från DeliVerde håller bra att grilla. Erik Mansikka, kökschef på Kaskis, berättar hur du gör en läcker version av caesarsallad av bladsallad.
Parmesankräm
1 äggula
½ tsk dijonsenap
1 tsk sherryättika
ca 2 dl rybsolja
40 g riven parmesanost
1 tsk avrunnen yoghurt
4 bladsalladshuvuden från DeliVerde
salt
parmesan
rostade frön
örter från DeliVerde
Blanda äggula, senap och ättika. Vispa ner rybsoljan i en smal stråle som om du skulle göra majonnäs. Tillsätt fint riven parmesan och avrunnen yoghurt. Smaksätt med salt och socker. Du kan också lägga finfördelad anjovis i krämen om du vill ha mera smak av caesarsallad i den.
Dela salladshuvudena i två delar på längden så att bladen inte lossnar från mittdelen. Tvätta salladshalvorna och grilla snittytorna på het grill eller i het panna tills de har en rejäl stekyta.
Spritsa parmesankräm på salladen, dekorera portionen med de örter du vill, med rostade frön och till exempel med gravad äggula. Strö riven parmesanost över.
Se andra recept som tagits fram för DeliVerde
- Basilika-cashew-citronsås till sallad från DeliVerde
- Rucolabakelse och inlagda grönsaker
- Myskpumpasallad på sallad från DeliVerde
- Läckerheter från DeliVerde smaksatta med fläderblom
Mer information
- Råvara: DeliVerde
- Receptet har tagits fram av: Erik Mansikka / Kaskis & Kakolanruusu