Vegansk avokadoskagentoast med Auran-majonnäs

2 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 45 minuter

Köksteamet på Siljas Baltic Princess har på sistone satsat speciellt mycket på veganska rätter. När den traditionella skagenrörans räkor byts ut till Auran veganmajonnäs och avokado, får man enkelt ett läckert veganskt alternativ till klassikern.

Avokadoskagenröra
1 avokado
2 msk Auran veganmajonnäs
saft och skal från ca ½ ekologisk citron
salt
socker
svartpeppar

Quinoasallad
¼ gurka
1 skållad tomat
1 dl kokt quinoa
1 msk spritättika
2 msk socker
3 msk vatten
salt
¼ knippe gräslök

4 skivor veganskt rostbröd
olivolja
wakame-sallad
tångkaviar
inlagd rödlök
dill
späda örter

Tärna avokado i ungefär en centimeter stora tärningar. Blanda majonnäs och avokado i en skål och smaksätt efter eget tycke.

Skala gurkan och gröp ur kärnorna. Skär gurkan och de skållade tomaterna till små kuber. Blanda gurka och tomatkuberna med quinoa. Bland ättika, socker och vatten och smaksätt quinoasalladen efter eget tycke. Låt stå och få smak en stund. Smaka av och tillsätt mera salt och ättikslag vid behov. Lägg till finhackad gräslök innan servering.

Pensla brödet med olivolja och rosta. Lägg avokadoskagenröra på brödet och lite wakame-sallad för att göra rätten knaprig. Lägg upp lite quinoasallad bredvid brödet. Garnera rätten med exempelvis tångkaviar, inlagd rödlök, späda örter och dill.

Se andra recept som tagits fram för Auran

Mer information